|
Ali Gaffar Okkan’ı FETÖ’cüler mi şehit etti?
PKK’lı itirafçılardan Yıldırım Begler ve Abdülkadir Aygan güvenlik güçlerince yapılan operasyonlarda yakalandıktan sonra alınan ifadelerinde “Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan suikastının Diyarbakır 8. Ana Jet Üs ve 2. Taktik Hava Komutanlığı’nda görevli bazı FETÖ’cü subaylarca gerçekleştirildiğini’’ itiraf etmişlerdi.
Bu Jet üssünün 15 Temmuz darbe girişiminde TBMM’yi bombalayan uçaklara ev sahipliği yapması ve FETÖ’cü subayların Üs’deki varlığının suikastın arkasındaki FETÖ yapılanmasına işaret ettiği iddia edilmişti.
Diyarbakır’da yaklaşık olarak 25 yıl önce, 21 Ocak 2001’de 5 korumasıyla birlikte şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan suikastına katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 5 Hizbullah terör örgütü mensubu sanıkla ilgili gerekçeli karar tamamlanmıştı. Mahkeme kararında, sanıkların Okkan suikastından sorumlu tutulmalarına rağmen deliller ve ekspertiz raporlarına göre olay yerinden alınan kan, tükürük ve parmak izi örnekleriyle ilgili yapılan araştırmada sanıklara ait herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtilerek ‘bu cinayeti bunlar (Hizbullah) işlemiş olamaz’ tespiti yapılmıştı. Kararın gerekçesi ise şöyle açıklanmıştı; “Bu suikast incelendiğinde Hizbullah’ın daha önce bu şekilde herhangi bir eylem yapmadığı, suikastın son derece profesyonelce planlandığı, istihbarat sonucu emniyet müdürünün geçeceği yolun ve saatin tespit edildiği, o saatte o bölgedeki elektriklerin kesildiği ve daha sonra 10 koruma polisiyle makam aracıyla giderken eylemin gerçekleştirildiği görülmektedir.’’

25 yıl sonra gelinen son nokta bu maalesef. Bu aynı zamanda devletin en iyi korunan İl Emniyet Müdürünü öldürenlerin hala dışarıda olduğunu, fırsat buldukları taktirde yeni suikastlarla Türkiye’de yeniden siyasi istikrarsızlık ve kaos yaratabilecek konumunda oldukları anlamına gelir. Türkiye’nin en iyi korunan Emniyet Müdürü’ne yapılan suikast sıfır hata ile yapılmış, eylemi gerçekleştiren hainler Okkan ve 5 polisi şehit ederek olay yerinden yakalanmadan kaçmayı başarmışlardı. Aslında ortada bir silahlı çatışma yok. Şoke edici bir saldırı var. Silahlar olağanüstü iyi kullanılmış. Kentin en kalabalık caddelerinden birinde, ‘nokta vuruşu’ yapılmış. Yoldan geçerken yaralanan hiç kimsenin olmayışı da bunu gösteriyor. Saldırının, Hizbul-Kontra’yı çok aşan, profesyonelliği öne çıkaran, özel savaş eğitimi almış soğukkanlı ve eylem konusunda uzman kişiler tarafından yapılabilecek tarzda bir eylem görüntüsü vermesi saldırganların kimliklerinin deşifresi açısından önemli görünüyor. Bu süreçte davanın seyriyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. PKK itirafçıları Yıldırım Beğler ve Abdülkadir Aygan'ın, Okkan suikastının Diyarbakır 8. Ana Jet Üs ve 2. Taktik Hava Komutanlığı’nda görevli bazı FETÖ’cü subaylarca gerçekleştirildiğini itiraf ettikleri iddia edilmişti. Gaffar Okkan suikastında ikinci senaryo ise ‘Gaffar Okkan suikastını MAK timi komutanı Albay Levent Göktaş’ın yönettiği 7 kişilik MAK timi gerçekleştirdi’ iddiası olmuştu.

GAFFAR OKKAN'I ALBAY LEVENT GÖKTAŞ YÖNETİMİNDEKİ 7 KİŞİLİK MAK TİMİ ÖLDÜRDÜ İDDİASI?

Emekli Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Özcan Tozlu, Gaffar Okkan suikastıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Tozlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı, Albay Levent Göktaş yönetimindeki 7 kişilik Muharebe Arama Kurtarma Timi’nin öldürdüğünü iddia etti. Özcan Tozlu, olaydan bir yıl sonra Ankara’ya Levent Göktaş’ı ziyarete gittiğini, Göktaş’ın kendisine suikastı anlattığını ileri sürdü. Levent Göktaş’a bağlı timin olaydan 10 gün önce Ankara’dan gelerek bölgede keşif yaptığını, suikast üssü olarak Sümer Camii’ni kullandığını belirten Tozlu, “Tim, olay yerine 7. Kolordu’ya ait iki sivil araçla getirildi, götürüldü. Sümer Camii’nin arka kapısını kullandı, burada kuşandı. Amaç işi Hizbullah’ın üstüne bırakmaktı." dedi.

SUİKASTÇI C TİMİ'Nİ TAŞIYAN CASA UÇAĞIN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ!

7 kişilik suikast timinin suikasttan 1 saat önce 7’nci Kolordu Komutanlığı'na ait iki sivil plakalı Land Rover marka bir araçla Sümer Camii arkasına getirildiğini belirten Tozlu “Tim suikastta kullanılacak malzemelerle caminin arka kapısından içeri girdi. Ve burada kuşandılar. Tim caminin duvarını kendisine siper aldı. Suikasta buradan başlandı. Suikast sonrası yine Sümer Camii’nde toplanan C Timi yine geldiği yerden 7. Kolordu’ya ait sivil plakalı iki araçla alındı. 7. Kolordu’ya götürülen ekip, burada bir süre dinlendikten sonra sivil araçlarla hava alanına, oradan da özel askeri uçakla Ankara Kızıldere’deki merkeze götürülmüşler" dedi. Genelkurmay eski tercümanı Yıldırım Beğler Gaffar Okkan’ın C timi tarafından öldürüldüğünü daha sonra suikastta görev alan C Timi elemanlarını taşıyan Casa uçağın Malatya yakınlarında Genelkurmay Başkanlığı MAK Timi Komutanı Albay Levent Göktaş tarafından düşürüldüğünü iddia etmişti.

#Ali Gaffar Okkan
#FETÖ
#Bülent Orakoğlu
19 gün önce
Ali Gaffar Okkan’ı FETÖ’cüler mi şehit etti?
Güneş olmasa bile, bir güneş ihtimali
Bir Başka Mesele: Aşırı hayvan sevgisi ‘kaydırılmış merhamet’ projesidir
Sahibinin Sesi
BM değil, Mekke Sözleşmesi
Kızın adı Rachel