|
|
 |
Star'ın asparagas haberine Erdoğan'ın avukatlarından tepki
Hesap verecekler
İstanbul Belediyesi eski Başkanı Erdoğan hakkında hazırlanan fezlekeyi iddianame gibi sunan Star TV'ye Erdoğan'ın avukatları dava açacak.
Star TV'nin Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan fezlekeyi 'iddianame' gibi göstererek İstanbul Büyükşehir eski Belediyesi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'karalama' kampanyasına girişmesine Erdoğan'ın avukatlarından sert tepki geldi. Erdoğan'nın avukatları Hayati Yazıcı ve Nevzat Er, Star TV yayınlarının haber amacını aşarak karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü kaydettiler.
Erdoğan'ın avukatları tarafından yapılan açıklamada, Star TV'nin 19.00 haber bülteninde yayınlanan haberin bir konuyu haberleştirmenin ötesinde Erdoğan'a yönelik karalama amacı taşıdığı belirtilerek, "Müvekkilimizin temiz geçmişine yönelik saldırı ekseninde kişilik hakları, çok ağır ve haksız biçimde ihlal edilmiştir. Gerçek dışı yayına karşı, kamuya olan saygımız nedeniyle bilgilendirme amaçlı bu açıklamayı yapmaya gerek gördük" denildi.
'İddianame değil fezleke'
Haberin tamamen kurgu olduğu belirtilen açıklamada, Star TV'nin Cumhuriyet Savcısı tarafından Erdoğan aleyinde hazırlanan bir "fezleke"yi iddianame gibi göstererek güçlendirmeye çalışıldığı ifade edildi. Avukatlar, Belbim AŞ'ye yönelik suçlamalar ile ilgili olarak da "Bir buçuk yıl önce basında yer almış, alakalı alakasız ne varsa, güya bu konuyla alakalı ve yeni bir şeymiş gibi ekrana aktarılmak suretiyle TV izleyenleri yanıltılmış, müvekkilimizin haklı olarak var olan siyasi imajının zedelenmesi amaçlanmıştır" dediler.
'Fezleke kimden?
Yapılan yayında atıf yapılan Sarıyer Cumhuriyet Savcısı'na ait fezlekenin, yayıncı tarafından elde edilişinde ve o belgenin oluşturulmasında yasa ve kural dışı pekçok noktaların bulunduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, "Sarıyer C. Savcısı, dosya ile ilgili gizlilik kararı aldırmış olmasına, hakları olduğu halde suçlanan insanlara veya vekillerine çoğu kez evrak örneği vermekten kaçınmasına karşın, dosya örneği, kim veya kimler tarafından davada hiçbir sıfatı olmayan Star TV elemanı Uğur Dündar'a verilmiştir?
Bütün bunlarla yasa kuralları çiğnenmiş ve "kişileri ve kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez", "yasaların suç saydığı eylemler, gerçek olduğuna inandırıcı makul nedenler bulunmadıkça kimseye atfedilemez" Şeklindeki basın meslek ilkeleri yok sayılmıştır" denildi. Açıklama, "Ölçü ve kural tanımadan, müvekkilimizin kişilik haklarına tecavüz eden sorumlular, hukuk dışı eylemlerinin bedelini yargı önünde hesap vereceklerdir" diye sona erdi.
|
 |
|