YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Bir veto da Savaş'a

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev süresi dolan Vural Savaş'ın yerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na 11. Ceza Dairesi Başkanı Sabih Kanadoğlu'nu seçti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca gösterilen adaylar arasından, 21 Ocak 2001 tarihinden geçerli olmak üzere, Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Sabih Kanadoğlu'nu seçmişlerdir" denildi.

En çok oyu almıştı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın görev süresinin dolması nedeniyle Yargıtay Genel Kurulu'nda dün yapılan seçim de, 238 üyeden 237'si oylamaya katıldı. Yaklaşık bir saat süren oylama sonrasında adaylardan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'a 153 oy çıkarken, 11. Ceza Dairesi Başkanı Sabih Kanadoğlu 104, 3. Hukuk Dairesi üyesi Atilla Bengü 83, 7. Ceza Dairesi Başkanı Koparan Başal 76 ve 3. Ceza Dairesi üyesi Yılmaz Alasu 63 oy aldı. 6 üye boş oy kullandı.

Sonuçların açıklanmasından hemen sonra Yargıtay'da büyük bir hareketlilik yaşandı. Yargıtay Birinci Başkanı Sami Selçuk başta olmak üzere çok sayıda Yargıtay üyesi Savaş'ı ziyaret ederek kutladı. Savaş, gazetecilere seçim sonuçları ile ilgili açıklama yapmadı.

Savaş da 2. sıradaydı

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bu tarihte yapılan Yargıtay Başsavcılığı seçiminde en çok oyu almasına rağmen halen Yargıtay Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanlığı yapan Mater Kaban'ı değil, ikinci sırada yer alan Vural Savaş'ı atamıştı.




Kağıda basmak için tıklayın.

Affa destek vermeyiz
Hükümet iki defa veto edilen Af Yasası'nı çıkartmak için FP'nin desteğini almaya çalışırken FP'lilerin çoğunluğu yasanın aynen çıkartılmasına karşı. Gül, "Bu tasarıya oy vermek hatadır" dedi
Bürokrasi kuşatması
Anayasa değişikliği paketinin görüşülmesinin bürokratik elitler tarafından engellendiğini belirten FP'li Zengin, "Cumhurbaşkanı da bürokratik kuşatma altındadır" dedi
Milli Görüş davası bitiyor
Kamuoyunda "Milli Görüş Davası" olarak bilinen, kapatılan RP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 28 sanıklı davada sona yaklaşılıyor. Ankara 2 No.'lu DGM'deki duruşmada, Hakim Hüseyin Eken, gıyabi tutuklu sanıklar Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve Halil İbrahim Çelik'in yakalanamadığını ifadelerinin alınamadığını bildirince, sanık avukatları, diğer sanıklar hakkında karar verilmesini istediler. Mahkeme Başkanı Eken bu talebin görüşülmesi için duruşmayı erteledi. İddianamede sanıklar hakkında "devletin temel nizamlarını dini esaslara göre değiştirmek amacıyla anayasal düzeni bozmaya teşebbüs" suçlamasıyla TCK'nın 146/1 maddesi gereğince 2 idam, 146-3 ve TMK'nın 5. maddesi gereğince 7.5'ar yıldan 22.5 yıla kadar ağır hapis gibi cezalar isteniyor.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...