YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


Terfilere G.Doğu şartı

Başbakan Ecevit'in talimatıyla Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan tarafından yapılan çalışma ile terfilere Güneydoğu şartı getiriliyor. Yeni tasarıda korucuların da DSİ'de çalıştırılması yer alıyor.

Hükümet Güneydoğulu işadamlarının istekleri üzerine bölgeyi kalkındırma atağı başlattı. Başbakan Bülent Ecevit, danışmanlarına Güneydoğu ile ilgili geniş bir çalışma yaptırdı. Haziran ayı başında Diyarbakır'a bir gezi yapan ve daha önce de Başbakanlık'ta Güneydoğu'dan gelen heyetleri kabul eden Ecevit, şimdi yeni Güneydoğu projesini devreye sokuyor.

Ecevit'in talimatıyla Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan tarafından yapılan çalışma ile terfilere Güneydoğu şartı getiriliyor. Bu yeni dönemde korucuların geçici işçi statüsünde Köy Hizmetleri ve DSİ'de çalışmaları için formül aranıyor. Tasarının gerçekleştirilmesiyle bölgedeki yaklaşık 5 bin korucu devlet işinde çalıştırılmış olacak.

Köykent projesi devreye giriyor

Başbakan Bülent Ecevit, yıllardır savunduğu Köy-Kent Projesi'ni bu yeni dönemde de devreye sokmayı planlıyor. Köylere alt yapı hizmetleri götürülecek. Köylerdeki kapalı okullar ve sağlık tesisleri yeniden açılacak. Göç eden vatandaşların köylerine dönmeleri için her türlü teşvik hazırlanacak.

Ecevit'in yeni Güneydoğu Projesi'nde özel sektöre teşvikler yine birinci sırayı alıyor. Bölgede yarım kalmış ya da kapanmış tesisleri yeniden açmak için çalışma yaptırtacak olan Ecevit, yeni tesislere de önemli destekler verilmesini planlıyor.

Yeni tesislere her türlü alt yapı ve enerji desteğinin verilmesinin isteyen Ecevit, bölge için yeni bir fon kurulmasını öneriyor. Bu fonda birikecek paralarla Güneydoğu'ya yatırım yapacaklara alt yapı desteği verilecek. Sınır ticareti ile ilgili hazırlanan raporu dikkate alacak olan hükümet, hayali ihracatın önlenmesi için ek tedbirler alacak.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...