YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


Yaşar Öz'e 15 yıl hapis

Susurluk davası sanıklarından Yaşar Öz, Yargıtay'ın bozduğu karardan dün bir kez daha yargılandı. Yaşar Öz'e, 'teşekkül oluştururak eroin ihraç etmek' suçundan 15 yıl hapis verildi.

İSTANBUL- Susurluk davasının da sanıkları arasında yer alan Yaşar Öz, Yargıtay 'ın, cezasında indirim yapılarak 7 yıl 6 ay ağır hapis cezası verilmesi yolundaki kararı bozmasından sonra yeniden yargılanarak, bu kez "teşekkül oluşturarak yurtdışına eroin ihraç etmek" suçundan 15 yıl ağır hapis ve 753 milyon 250 bin lira ağır para cezasına çarptırıldı. İstanbul 4 No. 'lu DGM 'deki duruşmada son savunmasını yapan tutuklu sanık Yaşar Öz, aynı suçtan dolayı birlikte yargılandığı diğer sanıkların cezaevinde olmadığını söyleyerek, "Eğer bu dosyayı soruşturmak, vicdani bir karar almak durumundaysanız, sizde adresleri olan tüm kişileri dinlemelisiniz" dedi.

Uyuşturucu maddelerin sahiplerinin adreslerinin ve isimlerinin bilinmesine rağmen, bu kişilerin dinlenmediğini anlatan Öz, "Onların bulunmaması benim kusurum değil. Başka ne yapabilirdim ki? Vicdanen huzurlu olalım diyorsanız, diğer kişileri de dinleyin" dedi. Yaşar Öz, isimlerini mahkemeye bildirdiği Müfit Cizrelioğlu ve Veysi Yıldırım adlı kişilerin de dinlenmesini istedi.

'Üç senedir konuştum'

Avukat Suat Narin de, davanın esasına ilişkin savunmalarını daha önceden yaptığını belirterek, bunları tekrar ettiklerini bildirdi. Narin, müvekkilini daha önceki kararda "Cürümler haber alındıktan sonra cürümün meydana çıkmasına veya suç ortaklarının yakalanmasına hizmet ve yardım eden kimseler hakkında verilecek cezanın yarı oranında indirileceği"ni öngören TCK 'nın 405. maddesinin 2. fıkrasından yararlandıran mahkeme heyetinin, ilk kararında direnmesini talep etti. Narin ayrıca, müvekkilinin tahliyesini de istedi. Son sözleri sorulan Yaşar Öz de, "Ben 3 senedir konuştum, başka bir şey söylemiyorum" dedi.

İdris SARUHAN / Sadık GÜLEÇ


Kağıda basmak için tıklayın.

İLTİCA FACİASİ
UMUT YOLCULUĞU 58 KİŞİ BİR TIR İÇİNDE CAN VERDİ
AĞCA HARİTASI
Mehmet Ali Ağcanın gerek Abdi İpekçi cinayetinde, gerekse de Papa suikastında nasıl bir ilişki zincirinde yeraldığı hâlâ çözülemedi. Ancak yine de bu olayda adı geçen ve bir kısmı neredeyse unutulan isimlere yakından bakmak, bazı ilişkileri yeniden kurmak için yararlı olabilir. İşte Ağca ve ona yakın olan isimlerin orta ölçekli bir haritası:
'İnanç eğitimi şart'
İçişleri Bakanı Tantan, yıllardan beri ülkede kapalı bir iç savaşın hüküm sürdüğünü ifade ederek, bu durumun inanç eğitimindeki eksiklikten kaynaklandığını, çözüm için bu eksikliklerin biran önce giderilmesi gerektiğini söyledi.
Kadınlar hep mazlum

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...