YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Yakalandıkları gün 'katil' ilan edilen Karakuş ve Çelik'in masum oldukları anlaşıldı

Kardeşini aratmadı

Önemli açıklamalar yapacağını söyleyen Adnan Ağca, kardeşi gibi konuştu ve İpekçi'yi Mehmet Ali Ağca'nın vurmadığını söyledi

Mehmet Ali Ağca'nın ağabeyi Adnan Ağca, ailesinin kardeşiyle röportaj karşılığında bazı medya kuruluşlarından yüklü miktarda paralar aldığını söyledi. Adnan Ağca, önemli açıklamalar yapacağını söylediği basın toplantısında Mehmet Ali Ağca gibi konuştu ve kardeşinin İpekçi suikastiyle bir ilgisi olmadığını ileri sürdü. Roma seyahatleri için 20 yıldır Milliyet Gazetesi'nden para aldığını iddia eden Adnan Ağca, Milliyet Gazetesi Başyazarı ve Durum Programı'nın yapımcısı Güneri Civaoğlu'nun Ağca ile Ancona Cezaevi'nde yaptığı görüşme için DTV'nin kasasından çıkan 20 bin doların dekontunu da belge olarak basına sundu. 1987 yılında Hürriyet Gazetesi'nin verdiği parayla yurtdışına çıktığını anlatan Adnan Ağca, 1990'lı yıllarda da Milliyet Gazetesi'nin yardımlarıyla Mehmet Ali Ağca'yı ziyaret ettiğini söyledi. Ağca, "Benzer teklifler ATV'den de geldi. Acaba Ağca'ya karanlık diyen güçler daha mı karanlıktır? Cinayetin arkasında bunlar mı var?" diye konuştu.

'İpekçi'yi kardeşim öldürmedi'

Ağca, kardeşinin İpekçi'nin katili olmadığını iddia ederek, suikastle ilgili yargı kararı için "iade-i muhakeme" talebinde bulunacaklarını açıkladı. Adnan Ağca, kardeşinin 20 yıl önce İpekçi'yi vurduğunu itiraf ettiğinin anımsatılması üzerine, "İpekçi'yi kardeşim öldürmedi. O zaman işkenceden ötürü böyle konuşmuştur" dedi. Adnan Ağca, "Kardeşinizin İpekçi suikastinde hiç mi rolü yok?" şeklindeki bir soruyu ise, "Hayır hiçbir rolü yok" karşılığını verdi.

'Papa Tanrı'nın isteğiyle vuruldu'

Mehmet Ali Ağca'nın ağabeyi Adnan Ağca, Papa suikastinin de "Tanrı'nın inisiyatifiyle gerçekleşmiş bir olay" olduğunu ileri sürdü. Ağca, "Papa'yı Tanrı mı vurdurdu bilemem, bir şeyler oldu yani. Tanrı'nın inisiyatifinde bir olaydır bu" dedi. Kardeşinin Mesih olduğu yönündeki iddianın da Vatikan tarafından yalanlanmadığını iddia eden Ağca, 13 mucizenin de bununla ilişkili olduğunu ileri sürdü.

Ferhat ÜNLÜ-Oktay MEHMET


Kağıda basmak için tıklayın.

Alan da memnun satan da
İsrail, Manavgat suyu konusundaki ısrarını sürdürüyor. Manavgat'ta inceleme yapan üst düzey bir heyet, İsrailli yetkililere, 'fizibıl' bilgisini ulaştırdı
Ciğerlerimiz yanıyor
Yazın gelmesiyle birlikte artan orman yangınları Türkiye'nin ciğerlerini yok ediyor. Bodrum'da 410 hektar orman kül oldu.
Hastanede tecavüz
Kayseri Tıp Fakültesi Hastanesi'ne çocuğunu tedavi için giden Hatice Özen'e tecavüz eden biri polis 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kadınlar erkekleri 'solladı'
Son 10 yılda sürücü belgesi alan kadınların sayısı yüzde 232.3 artarak, 1 milyon 748 bin 939 milyon kişiye ulaştı.
Palio Weekend benzin cimrisi
Tofaş, 1.2 litre motorlu Siena S'ten sonra Palio Weekend 1.2 S modelini de satışa sundu. 1.4 litre (71 HP) ve 1.6 litre (103HP) motorlardan sonra 1.2 litrelik (75 HP) versiyonun da satışa sunulmasıyla motor seçenekleri üçe yükseldi. Palio Weekend 1.2 S'in 1242 cc'lik, 8 supaplı, üstten tek eksantrikli ve çok nokta enjeksiyonlu motoru 6000 d/d'da 75 HP güç, 3000 d/d'da 10.8 kgm maksimum tork üretiyor. Hidrolik ve yükseklik ayarlı direksiyon, merkezi kilit ve immobilizer standart. Anahtar teslimi satış fiyatı 6 milyar 803 milyon lira olan otomobilde hidrolik direksiyon, merkezi kilit, yükseklik ayarlı direksiyon ve immobilizer standart olarak sunuluyor.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...