|
|
 |
Meclis'e silah sokmayın
Bazı MHP'lilerin, kendi bakanlarına karşı 'ellerini bellerine atmaları' üzerine harekete geçen TBMM Başkanlığı, milletvekillerine, "Meclis'e silahla gelmeyin" yazısı gönderdi
ANKARA- MHP'li Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını engellemek isteyen bazı MHP milletvekillerinin tartışma sırasında ellerini bellerine atmaları TBMM Başkanlığı'nı endişelendirdi. Benzer olayların 'üzücü hadiselere' sebebiyet vermemesi için harekete geçen TBMM İdare Amiri ve Güvenlik Koordinasyon Kurulu Başkanı DSP'li Hakan Tartan, partilerin Meclis Grup Başkanvekilleri ile milletvekillerine bir yazı göndererek, TBMM'ye silahlı gelmemelerini istedi.
'Küçük çaplı bir sorun'
Tartan, yazısında TBMM'ye silahla gelme konusunun son günlerde "küçük çaplı bir sorun" olarak gündeme geldiğini, birçok milletvekilini rahatsız ettiğini belirterek, bu konuda önlemler alınacağını bildirdi. Tartan, şunları kaydetti: "Bazı milletvekillerimizin anılan mevzuat hükümlerine riayet etmedikleri büyük bir üzüntüyle müşahede edilmektedir. Bu durum, yasama organının bizzat çıkardığı yasalara kendi üyelerinin uymaması ve kuralları bilerek çiğnemesi gibi kamuoyu nezdinde yanlış algılamalara sebebiyet verebilmekte ve çeşitli kesimlerin yoğun eleştirisine maruz kalabilmektedir. Yüce Meclisimiz'in imajının korunması ve saygınlığının zedelenmemesi bakımından, silahla TBMM'ye girilmemesi yönünde gereken azami hassasiyetin gösterilmesini teminen bu konunun milletvekillierine hatırlatılmasında yarar görülmektedir."
Bahçede bile silah taşınamaz
6136 Sayılı Ateşli Silahlar Hakkındaki Kanun, TBMM ana binaları ile Meclis Başkanlığı'nca belirlenen yerlerde ateşli silah taşınmasını yasaklıyor. Kanun, bu yasağa aykırı davrananların, 150 milyon lira ağır para cezasına çarptırılmalarını ve taşıma ruhsatının "bulundurma"ya çevrilmesini öngörüyor. Ayrıca, bu kişilere bir daha taşıma ruhsatı verilmemesi de hükme bağlanıyor.
|
 |
|