YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Baba işadamlarını övdü

İşadamlarının Türkiye için haklı bir gurur kaynağı olduğunu belirten Demirel, "Sizler, Türkiye'nin dinamizmini, başarma azmini, girişimcilik ruhunu ve rekabet gücünü temsil ediyorsunuz" dedi.

İSTANBUL- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, dünyaya açılan, dünya ölçeğinde iş yapma yeteneğini kanıtlayan Türk işadamlarının, Türkiye için haklı bir gurur kaynağı olduğunu bildirdi. Demirel, Türkiye'nin 21. yüzyılın başında güçlü bir rüzgar ve büyük bir fırsat yakaladığını belirterek, "Karşı karşıya kaldığımız büyük doğal felaketlere rağmen 2000'li yıllara, yüksek bir moral, kendine güven duygusu, ve iyimserlikle girmeyi başaran Türkiye'nin öncelikli meselesi, bu havanın sürdürülmesini sağlamaktır" dedi.

Süleyman Demirel, Dışişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türk Dış Ticaret Vakfı ve Dünya Türk İşadamları Vakfı'nın İstanbul'da düzenlediği Dünya Türk İşadamları 3. Kurultayı'na katıldı. K urultayın açılış konuşmasını yapan Demirel, ABD Başkanı Clinton'ın Türkiye ziyareti, AGİT Zirvesi, Bakü-Ceyhan petrol boru hattı, Hazar geçişli doğalgaz boru hattı anlaşmaları, Türkiye'nin G-20'ye dahil edilmesi ve AB'ye tam üyelik kapısının açılmasının ülkenin iyimserlik ortamının şekillenmesinde temel dönüm noktaları olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin Avrasya'da etkisi arttıkça Avrupa Birliği'nde etkisinin arttığını, Avrupa Birliği'nde önemi arttıkça, bulunduğu coğrafyada etkisinin çoğaldığını söyledi.

Demirel, Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıl içinde AB ile tam üyelik müzakerelerine başlayacağını belirterek, bu dönemde Türkiye'nin AB standartlarına uyum ile demokratikleşmesini geliştireceğini, kapsamlı bir devlet reformu gerçekleştireceğini ifade etti. Refah toplumu ve global ekonomi modelinde fahiş faize yer olmadığını, iç barış ve toplumsal refahın esas teşkil ettiğini vurgulayan Demirel, "Ülkemizin ilk 5 yılda varması gereken hedef budur. Bu aşamayı azami 2010 yılında AB üyeliği takip edecektir" dedi.

Bahçeli: Devlete öncülük ediyorsunuz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli "21. yüzyılda lider ülke Türkiye şiarı, insanlığın geride bıraktığı bin yılın büyük bir kısmını Türk asırları olarak yaşamış, büyük milletimizin özleminin ifadesidir" dedi. Yeniliklere ve yeni fikirlere açık bir bilim ve zihniyet dünyasına sahip olmak zorunluluğu bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, "Türk toplumu ve yeni girişimciler bu konuda sergiledikleri yenilikçi tutumlarıyla devlete öncülük etmektedirler" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem ise bir "dev" olarak nitelediği Türkiye'nin artık uyandığını kaydederek, kendisinin şanslı bir Dışişleri Bakanı olarak dünyanın hangi köşesine giderse gitsin Türkiye için hazır bir ortamla, elverişli koşullarla karşılaştığını anlattı. Cem, "Nereye gidersem gideyim sizler, bizim insanlarımız zaten oraya ulaşmışsınız. Dışişleri Bakanı'na fazla bir iş bırakmamışsınız" dedi. Cem, konuşmasının sonunda Türkiye'ye katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e şükranlarını sundu

Miras: Birlikte çalışmalıyız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Fuat Miras da, dünya ekonomisi ile bütünleşmek için Türk ekonomisinin rekabet gücünü daha da artırmak gerektiğini belirterek, "Bunun için yurtiçi ve yurtdışındaki Türk müteşşebbisleri birlikte çalışmalı ve müşterek yatırımlar yapmalıdır" dedi. Miras,işadamlarının birbirini tanımasını sağlayan kurultayın Türkiye'nin ve Türk işadamlarının küreselleşmeden yararlanması için çok önemli bir fırsat olduğunu da söyledi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...