YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


STOP Akkuyu

Nükler enerji karşıtı Greenpeace dün sabah Sultanahmet'te yaptığı eylemle Akkuyu Nükleer Santrali ihalesinin iptalini istedi. Eylemde 9 kişi gözaltına alındı.

NÜKLEER enerji karşıtı gösteri yapan Greenpeace'in 9 üyesi gözlem altına alındı. Dün sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı'na gelen Greenpeace çevre eylemcisi 11 kişi, Üzerinde "Stop Akkuyu" yazılı Greenpeace balonunu 2 üyeleriyle birlikte uçurdu.

Balonun uçtuğu sırada diğer Greenpeace üyeleri de "Nükleer ölümü" temsil ederek el ele tutuşup yere uzandılar. Polisin tüm ısrarlarına rağmen kalkmayan Greenpeace çevre eylemcisi 9 kişi, polis tarafından zor kullanılarak gözlem altına alındı. Greenpeace çevre eylemcileri, aktif bir fayın olduğu bölgede kurulması düşünülen Akkuyu Nükleer Santrali'nin, Türkiye'den, Türki Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'ya kadar olan bir bölgede radyoaktif bir felaketin yaşanmasına neden olabileceğini savundular. Böyle projelerden derhal vazgeçilmesini isteyen çevre eylemcileri, "Akkuyu Nükleer Santrali'nin kurulmaması için elimizden geleni yapacağız" diye slogan attılar.



Kağıda basmak için tıklayın.

POLİSTEN coşkulu kutlama

Siyasiler Evcil'i korudu

KARAGÜMRÜK
Kabadayı semtlerinden Karagümrük'ün sabıkası Ergin Kardeşler'le sınırlı değil. Soyguncu İrfan Vural burada öldürülmüştü. Deniz Gezmiş'in saklandığı yer de Karagümrük'tü.
Baba işadamlarını övdü
İşadamlarının Türkiye için haklı bir gurur kaynağı olduğunu belirten Demirel, "Sizler, Türkiye'nin dinamizmini, başarma azmini, girişimcilik ruhunu ve rekabet gücünü temsil ediyorsunuz" dedi.
Kahraman 'Ahmet'ler
Avrupa'ya işçi olarak giden, Ahmet'in, Mehmet'in bugün gittikleri ülkelerin insanlarına iş verir hale geldiklerini belirten Sakıp Sabancı, "İşadamlarımızın her biri kahraman" dedi.
Uzaya trilyonları fırlattık

Kadına şikayet hakkı


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...