YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Kahraman 'Ahmet'ler

Avrupa'ya işçi olarak giden, Ahmet'in, Mehmet'in bugün gittikleri ülkelerin insanlarına iş verir hale geldiklerini belirten Sakıp Sabancı, "İşadamlarımızın her biri kahraman" dedi.

İSTANBUL- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in himayesinde düzenlenen kurultayın açılışında konuşan Kurultay Başkanı ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Avrupa'ya işçi olarak giden Türk insanlarının bugün gittikleri ülkelerin insanlarına iş verir hale geldiklerine dikkat çekti.

Sakıp Sabancı, "Bütün köşebaşları tutulmuş, başarılı organizasyon firmaları var. Benim Ahmetim, Mehmetim, işçi statüsünden (ben de geldim) diyor. İz bırakıyor, orada başarılar sağlıyor. O, Almanya'da, Fransa'da onların insanlarına iş veriyor" dedi.

'Konyalı Ali Bey bir örnek'

Konuşmasında iki örneğe de yer veren Sabancı, şöyle konuştu: "Konyalı Ali Bey, öğretmen... Vardı oraya. 5 bin kişiye orada iş veriyor. Buna inanılır mı arkadaşlar? Ali Bey, sadece performansı ve başarısıyla orada değil. Vatanı unutmamış, yöreyi, Konyamız'ı unutmamış. Buraya gelmiş, ikinci bacak olarak fabrikayı burada meydana getirmiş. 100 bin metrekare kapalı alanlı fabrikayı, 1200 çalışanlı fabrikayı meydana getirmiş." Bir başka Türk'ün de yolunu çevirerek, işini geliştirdiğini, büyüdüğünü, bugün iki Alman'ın ortaklık yapmak istediğini kendisine anlattığını belirten Sabancı, birçok şirketin böyle yola çıktığına işaret etti.

Birbirlerini alkışladılar

"5, 10 yıl sonrasını tahayyül ediyorum, bundan mutlu oluyorum. Bu iki örnek, çok daha anlamlıları dolu dolu var aranızda. Sizler ayrı ayrı kahramansınız" diyen Sabancı, daha sonra, salondaki konukları, bu iki kişinin şahsında yurtdışındaki tüm Türk işadamlarını alkışa davet etti. Konuklar da bu davete coşkulu alkışlarıyla katıldılar. Sakıp Sabancı, konuşmasında, kurultayın himayesinde düzenlendiği Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den de övgüyle bahsetti. Kurultay için Cumhurbaşkanı Demirel'e giderek, "Lütfederseniz, kurultayı himayenize alır mısınız?" diye sorduklarını, Demirel'in de daha dinamik, daha verimli yapmak için buna hazır olduğunu ifade ettiğini kaydeden Sabancı, şöyle devam etti: "Bizim istediğimizin de üzerinde lütuflarda bulundular. (Çankaya'yı açacağım, jüri yapın, bazılarını yüreklendirelim) dediler.

Körün istediği bir göz...

Anadolu'da bir söz vardır, körün istediği bir göz, Tanrı'nın verdiği iki göz... Sayın Cumhurbaşkanı da böyle yaptı, (hem himayeme alırım, hem Çankaya'yı açarım insanlara ödüllerini veririm) dedi." Sakıp Sabancı, konukları bu kez Cumhurbaşkanı Demirel için alkışa davet ederek, "Ayağa kalkıp alkışlayalım, hadi, yüreklendirelim. Daha güzel, daha başarılı bir Türkiye için hep beraber alkışlayalım" diye konuştu. Sabancı'nın daveti üzerine, Lütfi Kırdar Uluslarararası Kongre ve Sergi Sarayı'nı dolduran herkes, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ayakta coşkuyla alkışladı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...