YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Ecevit Ankara'yı sarstı

Başbakan Bülent Ecevit'in 'hasta' olduğu gerekçesiyle tüm randevularını iptal ederek evine kapanması, Ankara'yı sarstı. Başkent, Ecevit'in istifa edeceği söylentileriyle çalkalandı

ANKARA- Ankara, Cuma gününden itibaren evine kapanan Başbakan Ecevit'in "hasta olduğu ve liderler zirvesinden önce istifa edeceği" haberi ile çalkalandı. Bugün yapılacağı duyurulan liderler zirvesine saatler kala, Ankara'da ilginç gelişmeler yaşandı. Başbakanlık Basın Merkezi, dün sabah önce Avrupa Müttefik Kuvvetler Başkomutanı Orgeneral Wesley Clark'ın kabulü, daha sonra da öğleden sonra yapılacak olan DSP Parti Meclisi toplantısının iptal edildiğini duyurdu. Ecevit'in evine kapanması üzerine Oran Sitesi'ne akın eden gazeteciler, korumalar tarafından evin bulunduğu sokağa yaklaştırılmadılar. Başbakanlık yetkilileri, Ecevit'in Hindistan gezisinde hava değişimi nedeniyle sağlık problemleri ile karşılaştığını ve hafif bir grip geçirdiğini söylediler.

Ankara'yı karıştıran gelişmeler

Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin söylentiler, toplantı halinde bulunan ANAP Başkanlık Divanı ile akşam saatlerinde toplanmaya hazırlanan MHP Başkanlık Divanı'nda gündemin rengini değiştirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tavırlarını belirlemeye çalışan yetkili kurullarda, "Bundan sonra ne olacak?" sorusu ağırlık kazandı.

Doktorlar Oran'da

Bu arada, Ecevit'in özel doktoru Arif Abacı'nın yanında iki doktorla birlikte Cumartesi günü Oran Sitesi'ndeki konuta geldiği öğrenildi. Yaklaşık bir saat kaldıkları evden birlikte ayrılan doktorlar, Ecevit'in sağlık durumu ile ilgili olarak kendilerine yöneltilen sorulara "Rutin kontrol" karşılığını verdiler.

Başbakanlık'ın kontrolü Özkan'da

Ecevit'in evine kapanmasından sonra Başbakanlık, Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın idaresine geçti. Özkan Avrupa Müttefik Kuvvetler Başkomutanı Orgeneral Wesley K. Clark ile Ecevit'in yerine görüştü.

ANAP da gündemi erteledi

Ecevit'in programlarını beklenmedik bir biçimde iptal etmesi, aynı saatlerde toplantı halinde bulunan ANAP Başkanlık Divanı'na yansıdı. Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirmek üzere bir araya gelen ANAP Başkanlık Divanı, iki saat süren toplantıdan sonra, herhangi bir açıklama yapılmadan sonra erdi. Divan'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin hiç gündeme gelmemesi, Ecevit'in durumu nedeniyle ortaya çıkan belirsizliğe bağlandı.Bu arada, Ecevit'in programlarını sürpriz biçimde iptal etmesi, "hastalık" söylentilerinin yanısıra "zaman kazanmaya çalışmak" biçiminde de değerlendirildi.

İstifa hazırlığı mı?

Başbakan Ecevit'in 5 Nisan'da yapılan oylamadan sonra, ortakları ile birlikte "hükümete devam" kararını açıklamasına rağmen, Demirel formülünün reddedilmesini kabullenemediği de konuşuldu. Evinde istirahata çekilen Ecevit'in gerek sağlık problemleri, gerekse koalisyonda ortaya çıkan güven bunalımı nedeniyle istifaya hazırlandığı iddia edildi.

Fatma Sibel YÜKSEK


Kağıda basmak için tıklayın.

Muhalefetle ortak aday
Ecevit, cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanacak bir krizin ciddi sorunlara neden olacağını öne sürerek, "Devletin en yüksek görevinin tesadüfe kalması sakıncalıdır" dedi.
Köşk'ün aday adayları
Meclis Köşk'e kimi gönderecek? Bu adayları mı, yoksa adı hiç akla gelmeyen başka birini mi?
ANAP'ta Ecevit şoku

Ecevit'in doktoru: Başbakan'ın durumu iyi
ANKARA - Çankaya Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Arif Abacı, Başbakan Bülent Ecevit'in genel sağlık durumunun "son derece iyi" olduğunu bildirdi. Dr. Abacı, Çankaya Hastanesi önünde, Başbakan Ecevit'in sağlık durumu konusunda basın mensuplarına açıklamada bulundu. Başbakan Ecevit'in periyodik kontrollerinde, tespit edilen hiç bir ciddi rahatsızlığının bulunmadığını kaydeden Dr. Abacı, şunları söyledi: "Son Hindistan seyahati hem iklim koşulları hem de yoğun temasları nedeniyle oldukça yorucu geçmiştir. Bu seyahati takiben hafif dereceli bir gribal enfeksiyon geçirmektedir. Mevcut rahatsızlığı için gerekli tedaviye hemen başlanmıştır. Genel durumu son derece iyidir. Laboratuvar sonuçları, radyolojik incelemeleri tümüyle normaldir. Geçirdiği bu hafif gribal enfeksiyon nedeniyle yorucu toplantılardan uzak kalarak çalışmalarını yazıyla 1-2 gün kadar evinde sürdürmelerini tavsiye ettik. Kendileri de önerilerimize uymaya çalışacaklarını ifade etmişlerdir." Bir gazetecinin sorusu üzerine, Başbakan Ecevit'in 38.5 olan ateşinin normale döndüğünü, tansiyonunun ise 14/8 olduğunu bildiren Dr. Abacı, grip tedavisinin sürdürüldüğünü söyledi.
UZMANLAR NE DİYOR?
Uzman doktorlar, Başbakan Ecevit'in, parkinson hasatlığı nedeniyle tedavi gördüğünü hatırlatarak, gripal enfeksiyonun ve su kaybının parkinson hastalığını olumsuz yönde etkileyebileceğini belirttiler. Başbakan Ecevit'in, bu hasatlık nedeniyle ABD gezisi öncesinde olduğu gibi bazı hafıza kusurları yaşayabileceğine de işaret eden uzmanlar, Anayasa değişiklikleri oylamalarının Ecevit'i ruhsal olarak çok yıprattığını, bundan sonra çıktığı Hindistan gezisinin de hastalığı etkilemiş olabileceğini kaydettiler.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...