|
|
 |
Hizbullah-devlet ilişkisi araştırılsın
FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, "Hizbullah'ın devletle ilişkisi olduğu iddiaları araştırılmalıdır" dedi.
ANKARA- FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, terör örgütü Hizbullah'ın devletle ilişkisi olduğu iddialarının süratle soruşturulması gerektiğini belirterek, bu konuda TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi vereceklerini bildirdi. Esengün, FP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Hizbullah ile ilgili cevaplandırılması gereken birçok soru bulunduğunu belirterek, terör örgütünün, JİTEM'le, devletle ilgisi olduğu, zamanında terör örgütü PKK ile mücadelede kullanıldığı yolunda iddialar olduğuna işaret ederek, "İddiaların süratle soruşturulması lazım" dedi.
Araştırma önergesi
Önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi vereceklerini bildiren Esengün, kurulacak komisyonun önemli ipuçlarına ulaşabileceğini söyledi. Hizbullah isminin yıllardan beri Türkiye'de telaffuz edildiğini anlatan Esengün, şöyle konuştu: "Devlet neredeydi? Niçin önceden bu işe mani olunamadı?
Bu konuda kim görevini ihmal edilmişse haklarında işlem yapılması lazım."
"Kimse Refahyol'u suçlamasın"
Esengün, Başbakanlık'ta gözaltına alınan Abdüssamet Yıldız'ın Refahyol Hükümeti döneminde işe alındığı iddiaları üzerine de, "Bu konuda kimse Refahyol'u suçlamaya kalkmasın. Bu kişi Başbakanlık Mali ve İdari İşler Başkanlığı'na bizden sonra alındı. Bu kişi, Ekim 1997'den beri o görevde nasıl barınabildi?" dedi.
|
 |
|