|
|
 |
GSM ihaleleri RTÜK'ü bekliyor
GSM ile POAŞ ihaleleri RTÜK Kanunu'nun 29. maddesindeki değişikliği bekliyor
ANKARA- RTÜK Kanunu'nun 29. maddesindeki değişiklik sağlanamadığı için GSM ihalesi gerçekleştirilemiyor. GSM ihalesinde fiyatın belirlenmesine rağmen, ihale startı verilmedi. Liderler Zirvesi'nde RTÜK Kanunu'nda değişiklik yapılması konusunda uzlaşma sağlanırken, milletvekillerinden oluşan komisyon RTÜK tasarısını hazırladı. Hazırlanan tasarı ile getirilen en önemli düzenleme medya patronlarının devlet ihalelerine girmelerinin önündeki engelin kaldırılması teşkil ediyor. Medya patronlarının büyük ilgi gösterdiği GSM ve POAŞ ihalelerinin RTÜK Kanunu'nda yapılacak değişikliği beklediği bildirildi. İhale şartnamesi bile hazırlanırken Bakanlar Kurulu tarafından GSM ihalesine hangi fiyattan çıkılacağının da belirlendiği öğrenildi.
GSM ihalesine hangi fiyattan çıkılacağının Başbakan Ecevit tarafından açıklanacağı bildirilirken, Ecevit uzun süreden beri fiyatı açıklamıyor. Alınan bilgilere göre fiyatın açıklanması ile GSM ihalesi start alacağı için açıklanmıyor.
Koç'un GSM ısrarı
GSM ihalesine Doğan Grubu, Sabancı ve Doğuş ortaklığı ile katılmaya hazırlanıyor. GSM ihalesine asılan diğer grup ise Koç Grubu. Rahmi ve Ali Koç Ulaştırma Bakanı Enis öksüz ile yaptığı görüşmenin ardından, Ali Koç'un Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede de GSM ihalesi gündeme geldi. Ali Koç'un Bahçeli'ye "GSM ve Türk telekom ihalesine katılarak telekom sektörüne girmek istiyoruz" dediği belirtiliyor. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün de Bahçeli ile yaptığı görüşmede, Doğan grubunun GSM ihalesine gireceğini ve GSM hatlarından birini almak istediğini söylediği idida ediliyor. Medya patronlarının büyük önem verdikleri diğer ihale olan Petrol Ofisi'nin özelleştirilmesi ihalesinin de RTÜK Kanunu'nun değiştirilmemesi halinde ertelenebilevceği idida edildi. POAŞ ihalesinde teklifler alınırken, teklif veren bütün konsorsiyomların tekliflerini yeterli olduğu açıklandı. POAŞ ihalesinin 13 Mart tarihinde yapılması planlanıyor.
|
 |
|