T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Büyü bitti

Fenerbahçe Stadı'nın "yenilmezlik büyüsü" dün bitti. Bu sonsuza kadar zaten sürmezdi, bir gün olacaktı ve bu büyüyü dün 2-1'lik galibiyetle Beşiktaş bozdu.

Ancak maçın skoru sahadaki gerçeği yansıtmıyordu. Beşiktaş, F.Bahçe sol tarafından bir frikik ortası bir de korner ortasından gelen iki topla defans oyuncusu Ronaldo'nun ayağından bulduğu iki gol dışında F.Bahçe kalesi önünde hatırda kalacak hiçbir gol pozisyonu üretmedi. Buna karşılık F.Bahçe'nin ilk devre üç, ikinci devre dört net gol pozisyonu vardı. Bu kadar çok gol kaçırırsanız büyünün bozulması da kaçınılmaz olur.

Ama şunu da ilave etmek gerekir ki dün top F.Bahçe'yi de fazla sevmedi.

Takım dizilişleri ve oyun anlayışları, maçın başında her iki takımın da birbirlerini deneyeceklerini gösteriyordu. Beşiktaş, İlhan Mansız'la, F.Bahçe de Serhat Akın'la tek santrforlu düzende oyuna başladılar. İlhan Mansız, Mustafa Doğan'ın sıkı adam markajı altındaydı. Buna karşılık Beşiktaş, F.Bahçe'nin son haftalardaki en etkili oyuncusu Ceyhun'un top kullanmaması üzerine bir savunma anlayışı inşa etmişti.

İşte bu manzaranın ikinci devre değişeceği, özellikle her iki takım onar kişi kaldıktan sonra belliydi. Mustafa Denizli'nin buna uygun bir taktik planla ikinci devreye F.Bahçe'yi başlatacağın ısezmiş ve gol bekliyorduk. Nitekim gol 49. dakikada bir hayli erken geldi. Fakat F.Bahçe beraberlik golünü de bir ölü topun doğurduğu pozisyon sonucunda erken yedi. İkinci kez bir ölü topun doğduğu pozisyon sonucunda ise kaçırdığı golleri de eklersek Kadıköy'ün büyüsü"nü bozdu.

Bu sonuçla Beşiktaş da lige ortak oldu. Bundan sonra Süper Lig daha zevkli olacak.


3 Aralık 2001
Pazartesi
 
CENGİZ ÇANDAR


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED