T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Böyle kış görülmedi

Tarsus'ta aşırı yağışlar sebebiyle Toros Dağları'ndaki karların erimesi sonucu su kanalları taştı. Sular altında kalan 3 köy tahliye edildi. Köyde mahsur kalan tarım işçileri kurtarıldı. Zararın 35 trilyon olduğu bildiriliyor.

Türkiye son yıllardaki en zor kışlarından birini geçiriyor. Bir süre önce Tarsus'ta başlayan yağışlar dolayısıyla büyük zarar meydana gelirken, dün itibari ile yurdun hemen hemen tamamı olumsuz hava koşullarının etkisine girdi. Tarsus'ta aralıksız devam eden sağanak yağış ve Toros Dağları'ndaki karların erimesi sonucu su kanalları taştı. Sular altında kalan Aliefendi, Kulak ve Özelbahşiş köyleri boşaltıldı. Bu köylerden tahliye edilenler, belediyeye ait otobüslerle Tarsus Spor Salonu'na getirildi. Afetzedelere, burada Kızılay Tarsus Şubesi'nce ilk etapta 2 bin adet battaniye dağıtıldı ve oluşturulan mobil mutfaklardan sahurda yemek verildi. Kaymakam Necmi Kurt, ilçede tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Mahsur kalan işçiler kurtarıldı

Tarsus ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve su baskını sonucu Kelahmet köyü yakınlarında mahsur kalan tarım işçileri ile aileleri kurtarıldı. Toplam 14 çocuklu üç aile, daha sonra Tarsus Spor Salonu'na yerleştirildi. Bu arada, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, tarım arazilerinde meydana gelen zararın 35 trilyon lirayı geçeceğini öne sürdü.

Sağnak yağış her yerde

Çanakkale'de, saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreyi bulan şiddetli fırtına hayatı felç etti. Gece başlayan ve sabaha kadar devam eden şiddetli fırtına nedeniyle il merkezinde bulunan çok sayıda reklam panosu yerlerinden sökülürken, bazı ev ve işyerlerinin de camları kırıldı. Şiddetli fırtına özellikle deniz ulaşımını felç etti. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde de etkili olan yağış, yüzlerce köyle iletişimin kesilmesine neden oldu. Amatör küme futbol maçları da ertelendi. Kar yağışının en fazla Tekirdağ'da etkili olduğu bildirildi. Antalya'daki yoğun yağışın ise bazı yollarda ulaşımın aksamasına neden olduğu bildirildi.

İzmit ve Gölcük'te heyelan

İzmit ve Gölcük'te de, bazı köy yolları heyelan nedeniyle trafiğe kapandı. Aksu, Tepecik ve Avluburun köyleri ile Kartepe'yi İzmit'e, Hisareyn Beldesi, Nimetiye, Nüshetiye, Hamidiye, İrşadiye ve Siretiye köylerini de Gölcük merkezine bağlayan yollarda, heyelan nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Bu arada, Samsun'da devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilerken sele kapıldığı belirtilen bir kişinin cesedi bulundu. Polis yaptığı araştırma sonucu cesedin Yaşar Karaca'ya ait olduğunu tesbit etti. Karaca'nın muhtemelen sel sularına kapılarak boğulduğu ifade edildi.

Araçlar apartmanın bahçesine düştü

Sarıyer'de yağış nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucu 3 araç şarampole düşerek zarar gördü. İstinye Şehit Halil İbrahim Caddesi'nin bir bölümünde aşırı yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Bu sırada cadde kenarında park halinde olan 34 VL 6878, 34 TV 967 ve 34 ZK 9959 plakalı araçlar, yaklaşık 5 metre yükseklikten Tiryaki Apartmanı'nın bahçesine düşerek zarar gördü.

Tabelalara dikkat

İstanbul`da saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan rüzgar hayatı olumsuz etkilerken, 30`un üzerinde tabela, direk ve ağacın düşme tehlikesi bulunduğu yolunda ihbar yapıldığı, itfaiye ekiplerinin, söz konusu tabelaları indirdiği, bazı direk ve ağaçları da kestiği bildirildi. Öte yandan, fırtınalı hava, deniz ulaşımını da olumsuz yönde etkiliyor. İstanbul Boğazı`ndan transit geçişler kontrollü olarak sağlanırken, draftlı, tehlikeli yük taşıyan ve düşük süratli gemilerin, fırtına nedeniyle boğazdan geçişlerine izin verilmiyor.

 
Takas vurgunu
9.5 katrilyonluk borç takasında doların 1 milyon 160 bin yerine 960 bin liradan satılması sonucu vurgun yapıldığı ileri sürüldü.
Memur bankacıya baskı
Ziraat ve Halk Bankası'nda, özel hukuk hükümlerine göre çalışmayı kabul etmeyen personel büyük baskı altında.
'Mücadeleye devam' Başörtüsü yasağına karşı öğrencilere destek verdiği için gözaltına alınan Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, "Yasağa karşı çıkmaya devam edeceğim" dedi.
'Herkes görevini yaptı'
Adalet Bakanı Türk, bazı bayan milletvekillerin maruz kaldığı eleştrilerin haksız olduğunu belirterek, "Herkes elinden geleni yaptı" dedi.
'Mal paylaşımı, yeni kavga nedeni olacak'
Ka-Der İzmir Şubesi Başkanı Övgün, yeni mal rejiminin aileler içinde kavgalara sebep olacağını ileri sürdü
'Her kuruşun hesabını tutuyorum'
Sağlık Bakanı Osman Durmuş, bakanlıkta harcadığı her kuruşun hesabını tuttuğunu belirtti.
11 Eylül trajedisi hakları engellemesin
KİT'lere tasarruf kıskacı
IMF'ye verilen sözler çerçevesinde, 2002 yılında 7.1 katrilyon liralık tasarruf sağlamayı planlayan Hazine Müsteşarlığı, gelecek yıl KİT'leri tasarruf kıskacına alacak. Hazine, tasarruf paketinde yer alan düzenlemeleri takip etmek için Hazine kontrolörleri görevlendirdi. Kontrolörler, KİT'lerin tasarruf uygulamaları konusunda üçer aylık raporlar hazırlayarak Hazine Müsteşarlığı'na sunacak. Raporlara göre, KİT'lere tasarruf konusunda not verilecek. Tasarrufa düzenlemelerini gerçekleştirmeyen KİT'ler kara listeye alınarak, sözkonusu KİT'ler hakkında yeni yaptırımlar uygulanacak.
9 Aralık 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED