T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Koman'ın evrakları imha ediliyor

Eski MİT Müsteşarı Teoman Koman'ın göreve gelmesinden önce yapılan gizli yazışmaların da aralarında bulunduğu 400 evrak imha edilecek.

Güncelliğini kaybetmiş olan 'Gizlilik Dereceli' 400 evrak, 'Gizli Evrakı İmha Komisyonu' tarafından imha edilecek. Başbakanlık Kanunlar Kararlar Genel Müdürlüğü, Personel Mevzuat Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu temsilcilerinden oluşan ve 1999 yılında kurulan Gizli Evrakı İmha Komisyonu, iki yıl boyunca 1945 yılından beri kayıtlara giren 'Gizlilik Dereceli' evrak üzerindeki inceleme çalışmasını tamamladı.

Komisyon, güncelliğini kaybetmiş olan 400 adet evrakın imhasına karar verdi. İmhasına karar verilen 400 evrak, imza karşılığı muhatabına teslim edilen 'Kontrollü Evrak' özelliği taşıyor. Güncelliğini yitiren 'normal evrak' 5 yılda bir imha edilirken, 'gizli evrak' için genelge yayımlanıyor; ya da makam onayı ile özel komisyon kuruluyor. İmhasına karar verilen evrakın büyük çoğunluğunu güvenlik soruşturmaları oluşturuyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Müsteşarı Teoman Koman'ın göreve gelmesinden önce yapılan gizli yazışmalar da imha edilecek belgeler arasında bulunuyor.



2 Ekim 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED