T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Yasakların izahı yok

BM konferansına katılan AK Parti kurucularından Fatma Ünsal, ayrımcılıktan kaynaklanan baskılara ve yasaklara hiçbir temsilcinin izah getiremediğini söyledi

Güney Afrika'da yapılan Uluslararası Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Konferansı'na katılan Fatma Ünsal, tüm ayrımcılık uygulamalarının ortak noktasının diğer toplumlara karşı izah edilememesi olduğunu söyledi. Bu durumu kendisinin de başörtüsü yasağı konusunda yaşadığını belirten Ünsal, "Biz alışmış oluyoruz. Ama orada neden diye soruyorlar" diye konuştu.

Dünyaya seslerini duyurdular

Birleşmiş Milletler, Eylül ayı başında Güney Afrika'da "Irkçılık, Ayrımcılık, Yabancı Düşmanlığı ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Dünya Konferansı" adıyla 8 gün süren bir konferans düzenledi. Hindistan'daki Dalitler'den Çin'deki Falun Gonglar'a kadar ayrımcılığa uğrayan herkesin sesini dünyaya duyurmaya çalıştığı toplantıya Türkiye'den resmi temsilcilerin yanında AK Parti kurucularından Başkent Kadın Platformu Başkanı Fatma Ünsal da katıldı.

Dalitler'e yapılan ayrımcılık

Konferans izlenimlerini Yeni Şafak'a anlatan Ünsal, dünya gündemine yansıyan ırkçı ayrımcılıklar, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamlar gibi konuların dışında, fazla duyulmayan fakat çok vahim bazı uygulamaları doğrudan mağdurların anlatımıyla öğrenme imkanı bulduklarını kaydetti.

Konferansta dile getirilen ve kendisini çok şaşırtan ayrımcılık uygulamalarından birinin Hindistan'daki Dalitler'e yönelik ayrımcılık olduğunu kaydeden Ünsal, Dalitler'in dağıttıkları bir broşürde şu ifadelerin yeraldığını söyledi: "Hindistan'da 1 milyon 100 bin insanın çıplak elleriyle insan pisliği temizlemeye zorlandığını biliyor muydunuz?"



9 Ekim 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED