T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Bush'a 'düşük zeka' özrü

Çizdiği karikatür ile George Bush`un, son elli yılın en düşük IQ`lu başkanı olduğu yönünde tartışmaya yol açan Amarikalı karikatürist, Bush'tan özür diledi.

ABD'de bir karikatürist, "Başkan George Bush'un, eski Başkan Bill Clinton'ın yarısı kadar IQ'su bulunduğu ve son elli yılın en düşük IQ'lu başkanı olduğu" yönünde tartışma yaratan karikatürü için özür diledi. ABD'de The Washington Post, Boston Globe'un da aralarında bulunduğu birçok gazetede yayımlanan "Doonesbury" karikatür bandını hazırlayan Trudeau, internet sitesinde yayımlanan özründe, kendisine daha önce pek çok güvenilir bilgi sağlamış olan bir kaynaktan, Bush'un IQ'suna ilişkin sözde "araştırma" sonuçlarını aldığını anlattı.

Alaycı dil kullandı

Ancak Trudeau, özür dilerken bile alaycı dil kullanmaktan geri kalmadı ve "Çizer, Başkan'ın gerçekten de çok zeki olduğu izlenimi edinen herkesten özür diler" ifadesini kullandı. Texaslı Bush'un zekası, özellikle kelimeleri kendine göre değiştirerek kullanması nedeniyle, seçim kampanyasının başladığı günden beri basında tartışma konusu olmuştu.



8 Eylül 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED