T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Ne 'Aban'mış be!..

Cezaevindeki Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban'ın açıklanan mal varlığının dışında bankada 2,5 milyon doları daha bulundu.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın ihalelerine yönelik başlatılan ve Bakan Koray Aydın'ı istifaya kadar götüren Vurgun Operasyonu'nun mali boyutu büyüyor. Başlangıçta sanıkların mal varlığının 2 trilyonu bulduğu belirlenmişti ancak, Savcı Cengiz Köksal'ın bilirkişilere yaptırdığı araştırma bu rakamın çok küçük kaldığını ortaya koydu. Sanıkların mal varlıklarını araştıran bilirkişiler, tutuklu bulunan müsteşar yardımcısı Sedat Aban'ın bir bankanın Ankara Şubesi'nde 2,5 milyon dolarının olduğunu belirledi. Sedat Aban bu hesabı Turgut Uyar adlı bir tanıdığının adına açmış. Savcı Cengiz Köksal ayrıca, Vurgun Operasyonu kapsamında incelenen sanıkların toplam mal varlıklarının ise 7 trilyona yaklaştığını belirledi.

Yakınlarının hesapları da incelemeye alındı

Aban'ın yakınlarına ait hesapların da incelemeye alındığı öğrenildi. Öte yandan ekonomi çevreleri ortalama bir milyar TL maaş alan bir müsteşar yardımcısı nın 2 milyon 500 bin doları ömür boyu biriktiremeyeceğine dikkat çektiler.

3 trilyon 500 milyara karşılık gelen bu rakamın birikmesi için Aban'ın en azından 3 bin ay çalışması gerekiyor. 3 bin ay ise yaklaşık 250 yıla karşılık geliyor. 18 Nisan sonrası kurulan 57. hükümette Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardıcılığı'na atanan Aban ise ancak 25 aydır görevde bulunuyor.

Soruşturma genişliyor

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Aktaş ile ilgili bu iddiaların, bir müfettiş tarafından inceletildiği ancak Vurgun Operasyonu'nun başlaması ile birlikte incelemenin yarıda kaldığı belirtildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu ise, bu inceleme sonunda iddiaların doğru çıkmadığını vurguladı. Ancak DGM Savcısı Cengiz Köksal'a ulaşan bu bilgilerin ardından Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun da, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun Sedat Aban'la ilgili iddiaları nasıl incelediğine ilişkin yeni bir soruşturma başlatmaya hazırlandığı belirtildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nun, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Aktaş ile ilgili iddialar da dahil olmak üzere kurulun bütün dosyalarını yeniden gözden geçirebileceği belirtildi. Bu arada DGM'nin yeni ifadeler sonucunda önümüzdeki hafta, yeni bazı gözaltılara gidebileceği belirtildi. Bu çerçevede Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndaki Vurgun çarkının sadece Koray Aydın dönemini kapsamadığı ve soruşturmanın geçmiş dönemleri de kapsayacak şekilde genişletilebileceği ifade edildi. Soruşturmanın derinleştirilmesi durumunda mevcut bürokratların yanı sıra Beyaz Enerji Soruşturması'nda olduğu gibi, eski bürokratların da gözaltına alınabileceği vurgulandı.

 
'Teftiş'e inceleme
Koray Aydın'ın, gözaltındaki Sedat Aban ile ilgili kendisine ulaşan iddiaları Teftiş Kurulu Başkanlığı'na incelettiğini açıklamasından sonra Teftiş Kurulu Başkanlığı da incelemeye alındı.
Zorunlu bağış soygunu
Müstakil Tüketiciler Birliği "zorunlu bağış" haritası çıkardı. Yapılan araştırma hastanelerden Emniyet'e kadar hemen her yerde "zorunlu bağış" adı altında soygun yapıldığını ortaya koydu
Çukurova'ya baraj
Tükiyenin en yüksek barajı 'Berke Barajı' Ceyhan nehri üzerinde su tutmaya başladı.
Yermez'e 3 günlük ek süre
Garih cinayetinin katil zanlısı er Yener Yermez için 3 gün ek süre alan polisin, Yermez'in siyasi bağlantıları ve firardayken kendisine yardımcı olanlarla ilişkileri soruşturacağı bildirildi.
Cezaevinde tahliye sevinci
Anayasa Mahkemesi'nin Af Yasası'nın bazı maddelerini iptal etmesinin ardından, Sivas Yarıaçık ve Kapalı Cezaevleri'nden 14'ü kadın 30 mahkum tahliye edildi.
Polis suçlulara göz açtırmıyor
Organize Suçlar ekipleri tarafından düzenlenen 4 ayrı operasyonda, adam öldürme, yaralama, çek-senet tahsilatı, kaçakçılık gibi olaylara karıştıkları belirlenen 13 kişi, 8 adet tabanca ile birlikte elegeçirildi.
9 Eylül 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED