T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

MÜSİAD'ın Cezayir çıkarması

Ülkedeki krizin kronik hale gelmesi işadamlarını yurt dışı piyasalarda yeni arayışlara yönlendiriyor. Değişik sektörlerden 55 sanayici ve işadamı bugün Cezayir'e gidiyor.

Kurulduğu günden bu yana üyelerinin uluslararası pazarlara açılması için bir dizi çalışma yürüten ve bu maksatla 70'in üzerinde ticari gezi düzenleyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD, 14-18 Haziran 2001 tarihleri arasında 55 kişilik iş adamları heyeti ile Cezayir'de ticari temaslarda bulunacak.

MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar başkanlığındaki heyete değişik sektörlerden 55 sanayici ve işadamı iştirak edecek. Gezi bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Cezayir'e hareketle başlayacak.

Türkiye' deki krizin artık kronik hale geldiğini ve Türk sanayici ve işadamlarının nefes alamaz hale geldiklerini belirten Erol Yarar, "Yıllardan beri üyelerimize uluslararası piyasalarda iş yapmaları yolundaki çağrılarımızın ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu geziye 55 kişi gibi kalabalık bir grubun iştirak etmesi de krizden işadamlarının gerekli dersi aldığının bir göstergesi" dedi.

Suriye gezisi verimli geçti

MÜSİAD öncülüğünde Suriye ve Ürdün'de temaslarda bulunan 30 işadamından oluşan heyet ülkeye döndü. MÜSİAD heyeti, geziden oldukça güzel izlenimlerle döndüklerini açıkladılar. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ziya Özboyacı, iş gezisini, krizden çıkış yollarından biri olan ihracatı geliştirmek için organize ettiklerini bildirdi. Suriye ve Ürdün'de ileriye dönük bağlantılar yaptıklarını anlatan Özboyacı, her işadamının Suriye pazarını dikkate alması gerektiği söyledi.



14 Haziran 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED