|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sokak kimimizin alış veriş yapmak için kimimizin biraz hava almak ya da gezmek amacıyla çıktığı bir yer. Ancak gelin görün ki bazı çocuklar için ne yazık ki sokak ev oluyor. Birçok kez gündeme gelen, önemser gibi gözüküp aslında hiç önemsemediğimiz bir sorun sokak çocukları.. Yıkık binaların köhne köşelerinde sabahlamak zorunda kalan bu çocuklar ilgi ve şefkatten de yoksun olarak büyürler. Ancak bu çocuklara sahip çıkan bazı dernekler de yok değil. Bunlardan biri de Umut Çocukları Derneği... Bize iş olanağı sağlanmalı
Merkezi Bakırköy'de bulunan derneğin Dolapdere'deki şubesinde sokak çocuklarının gece kalmaları için gece barınağı bulunuyor. Şubede, aynı anda 50 kişi barınabiliyor. Çocuklar, derneğin başkanı olan Yusuf Ahmet Kulca'yı, ailesinden ve işinden fedakarlık ederek, kendileriyle ilgilenmesinden dolayı babaları gibi görüyorlar. Buradaki çocuklar, Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim görüyorlar. Derneğin kiraladığı 4 katlı bir binada, çocuklara meslek sahibi olabilmeleri için çıraklık eğitimi verilecek. "Hiç olmazsa hastayı alsaydı"
Dolapdere'deki şubede birkaç aydan bu yana çocuklarla yakından ilgilenen Leman Aksoy, çocukların, yapılan her suçun sorumlusu olarak gösterilmesinden şikayetçi. Gülay öğretmeni kurtarmak için hastaneye kaldırmak isteyen Mesut'un da bu dernekte kaldığını anlatan Aksoy, "Mesut'u o gün taksici taksiye alsaydı, Gülay öğretmen bugün hayatta olabilirdi. Çocuğa güvenmediyse bile hastayı kabul etmeliydi. Bu olayın bedeli bu olmamalıydı" diye konuşuyor.
BİLGİSAYAR BİLİYOR, İYİ TOP OYNUYORLAR
Dernekte kalan çocuklardan biri olan Murat Baran, yaşadığı hayat macerasını ve sitemlerini şöyle anlatıyor: "Annem babam üveydi. Dedem de istemediğim halde beni Sağlık Meslek Lisesi'ne gönderdi. Zaten sorunlar da çoktu ailemi terkedip İstanbul'a geldim. İlk zamanlarda tiner ve benzeri uyuşturucu maddeler kullandım. Daha sonra ise derneğin katkıları ile nefsime hakim oldum ve bu maddeleri kullanmaktan vazgeçtim. Bize iş olanağı sağlanmalı ki ben ve arkadaşlarım kötü yola düşmeyelim. Uğur iyi bilgisayar kullanıyor. Hasan çok güzel top oynuyor. Ama gel gör ki elimizden tutan birisi yok."
|
|
|
|
|
|
|