|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramazan'ı zehir etmeyin!
Ramazan'ın başlamasına birkaç gün kalırken, iftariyelik alışverişine çıkmaya başlayan başkentliler, fiyatların yüksekliğinden yakındılar. Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan hurma, kuru kayısı, kuru erik, kuru üzüm, ceviz, tahin, helva, pastırma, sucuk, zeytin gibi yiyecekler tezgahlarda yerini alırken bol sıfırlı etiketleriyle alıcıdan çok izleyici çekiyorlar. Pahalılık sebebiyle geleneksel Ramazan alışverişlerinin artık yapılamadığını ve ağır hayat şartları yüzünden sergilere bakmakla yetindiklerini belirten vatandaşlar, "Geçen sene de pahalılıktan dolayı iftariliklerimizi gramla almıştık. Bu sene de herhalde miligramla alacağız" şeklinde konuştular. Esnaf ise, geçen yıla oranla bazı gıdaların fiyat artışlarının yüzde 100'ü aştığını, bazı gıdaların fiyatlarında ise büyük bir değişme olmadığını ifade ederken, buna rağmen alıcıların her geçen gün azaldığını kaydettiler. Ramazan alışverişlerinin önümüzdeki hafta içinde artacağını umduklarını belirten esnaf, "Her zaman yılın en çok satışını Ramazan ayında yapıyoruz. Eski Ramazanlar kadar olmasa da bu yıl satışlarımızın önümüzdeki hafta artacağını umuyoruz" diye konuştular.
Rekor pastırmada
Ulus Hali'nde yapılan araştırmaya göre, iftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan hurmanın kilosu 3 milyon liradan başlıyor 7 milyon liraya kadar çıkıyor. Diğer iftariyeliklerde ise pastırma en yüksek fiyatla rekoru elinde tutuyor. Kilogram fiyatı 8 milyon 500 bin liradan başlayan pastırma, 19 milyon liraya kadar alıcı buluyor. İncir ise kilosu 3.5 lira ile 4 milyon 500 bin lira arasında, tulum peyniri 2 milyon 750 bin lira ile 8 milyon lira, ceviziçi de 7 milyon lira ile ile 14 milyon lira arasında müşteriye sunuluyor.
Oteller ve restoranlar da Ramazan'a hazırlandı
Bu arada oteller ve restoranlar da geleneksel Türk gecelerini en güzel şekilde yaşatmak için hummalı bir yarışın içine girdiler. Beş yıldızlı oteller Osmanlı mutfağı ve Osmanlı motifleri ile dekore edilmiş özel yemek salonları hazırlarken, buralarda Türk müziği eşliğinde iftar yapmak isteyen bir kişinin maliyeti 20 dolar ile 35 dolar arasında değişiyor. Restoranlarda ise bir kişinin iftar yemeğinin fiyatı ortalama olarak 25 milyon lira ile 50 milyon lira arasında bulunuyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv Bilişim| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür |
|
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © ALL RIGHTS RESERVED |