T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Kızılay'dan 24 bin öğrenciye burs

Türkiye Kızılay Derneği, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine verdiği karşılıksız bursun karşılığını "Kızılay sevgisi" olarak bekliyor. Kızılay Genel Başkanı Ertan Gönen, 24 bin öğrenciye toplam 6 trilyon liralık eğitim yardımında bulunduklarını bildirdi. Gönen, Kızılay'ın yaklaşık 30 yıldır öğrencilere karşılıksız burs verdiğini belirterek, burstan yararlanan öğrenci sayısının 24 bine ulaştığını, burs miktarının da öğrenci başına öğrenim döneminde aylık 20-30 milyon liraya çıkarıldığını söyledi.

Kızılay'ın verdiği bursun karşılığı Kızılay sevgisi olmalı" diye konuştu. Ertan Gönen'in verdiği bilgiye göre, Kızılay 19 bin 220 ilköğretim ve lise öğrencisi ile 5 bin 89 üniversite öğrencisine burs veriyor. Burslar ilköğretim öğrencilerine aylık 20 milyon, lise öğrencilerine 25 milyon, üniversite öğrencilerine de 30 milyon lira olarak ödeniyor.

Başarı ve muhtaç olma şartı

Kızılay bursundan yararlanmak için öncelikle başarı ve muhtaç durumda olma şartı aranıyor. Babası emekli olanlar, tek maaşla geçinen ve evi olmayanlar ile öksüz veya yetimlerden başarılı olanlara burs veriliyor. Burs alacak olanların, dolduracakları formu okulları ile muhtarlıklardan tasdik ettirmeleri gerekiyor. Kızılay bursunu ilköğretimden itibaren almaya başlayan öğrencilerin başarılı olmaları halinde bursları üniversite eğitimlerini tamamlayana kadar sürüyor.



25 Kasım 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED