T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

IMF niyet beğenmiyor

Hükümetin, 10. gözden geçirme incelemeleri kapsamında hazırladığı son niyet mektubu, IMF ile imzalanan yeni üç yıllık stand-by anlaşmasının hazırlık çalışmasını oluşturuyor.

Hükümet, IMF'nin 10. gözden geçirme incelemeleri çerçevesinde serbest bırakacağı 3.1 milyar dolarlık kredi karşılığında 30 maddelik ek niyet mektubu sundu. Sözkonusu niyet mektubu, Aralık ayında hazırlanacak olan üç yıllık stand-by anlaşmasının niyet mektubunun ön çalışmaları olarak nitelendiriliyor.

Hükümetin, son iki yılda IMF'ye verdiği niyet mektupların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak IMF'ye 3.1 milyar dolarlık dördüncü kredi dilimi karşılığında 30 maddelik ek niyet mektubu sunuldu.

Asıl niyet mektubu Aralık'ta

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, 30 maddelik ek niyet mektubunu bugün geç saatlerde ele alacak. Hükümet, 2000 yılı başından bugüne kadar IMF'ye çeşitli tarihlerde 8 ayrı niyet mektubu sundu.

Son ek niyet mektubu ile birlikte iki yılda 9 ayrı niyet mektubu sunulmuş oldu.

Ek niyet mektubunun, Aralık ayında hazırlanacak olan yeni üç yıllık stand-by anlaşmasının hazırlık çalışması nitelinde olduğu bildirildi. Yeni üç yıllık stand-by anlaşması ile ilgili niyet mektubu ise, Aralık ayı başında hazırlanacak.

IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen başkanlığındaki IMF heyetinin yeni program görüşmeleri için hafta sonu Türkiye'ye gelerek görüşmelere başlaması bekleniyor. Görüşmelere İcra Direktörü Will Kiekens ile Avrupa sorumlusu Michael Deppler'in de katılacağı kaydedildi.



29 Kasım 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED