T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Kıbrıs feda edilemez

Kıbrıs'ın şehit mirası olduğunu, çıkarlar uğruna verilemeyeceğini belirten Erdoğan, "Ismarlama görüşe gerek yok" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs'ın 'satılacağı' endişesi taşıdığını söyledi. Erdoğan, "Bizim endişemiz var. 'Bedel olarak verilebilir' deniyor. Neyin bedeli ödeniyor? Çıkarlar için burası verilemez. Kıbrıs şehitlerin mirasıdır" diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti'nin 18. il binasının açılışını Çankırı'da yaptı. Çankırı Belediyesi'nin önünde toplanan 12 bin civarındaki çoşkulu bir kalabalığa hitap eden Erdoğan, "Başbakan Tayyip", "Tayyip gelecek dertler bitecek" sloganlarıyla karşılandı. Her gittiği yerde onbinlerin büyük çoşkusu ile karşılaştığını söyleyen Erdoğan, meydanlara sadece kendisinin çıktığını, hükümet ortaklarının halkın içine karışamadığını belirtti.

'Apo ne olacak?'

Kıbrıs'taki gelişmelere değinen Erdoğan, kalabalıktan bir vatandaşın, "satacaklar" şeklinde bağırması üzerine, "Bizim de endişemiz bu. 'Bedel olarak verilebilir' deniliyor. Neyin bedelini ödüyorsunuz? Kimden aldınız müsaadeyi? Belli çıkarlar karşısında burası verilemez. Burası şehitlerin mirasıdır. Rum-Türklerin konfederasyon şeklinde yaşaması fikri bizim için geçerlidir" dedi.

Çankırılılar'ın "Apo ne olacak?" şeklindeki sorusuna Erdoğan, "Biliyorsunuz Türkiye'de erkekler ve ürkekler var. Bizim bu ülkede bir iddiamız var: Adalet tecelli edecek. Partimizin adını Adalet ve Kalkınma koyduk. Türkiye'de yasalar hukuka yansıtılmalıdır" ifadesini kullandı.

Birileri fena tutuştu...

AK Parti'nin gördüğü ilgiden dolayı bazı çevrelerin endişilendiğini anlatan Erdoğan, "Bu yüzden hakkımızda iftira kampanyaları düzenlendi. Kamuoyu araştırmalarında AK Parti'nin önde olduğunu görüyorlar. 'Eyvah geliyorlar, bunlar gelirse bizim hortum kesilecek. Bunlar gelmeden önlerini nasıl keseriz?' Bunların derdi bu!" diye konuştu.

Türkiye'nin "dürüst ve güvenilir olmayanlar" tarafından yönetiltiğini vurgulayan Erdoğan, "Bir gecede yüzde 7500 faiz verdiler. Önceden haber vererek 3-5 holdinge peşkeş çektiler. Garip 1-2 milyon vergisini ödeyemeyince at içeri!" diye konuştu.

Arınç: MHP ikili oynuyor

AK Parti Grup Başkanı Bülent Arınç,Türkiye'nin kaderinin MHP'nin oyuncağı olamayacağını belirterek, "MHP, AB'ne girmek istiyor gibi yapıp aslında eylemleriyle girmek istemediğini ortaya koyuyor" dedi.

Arınç, Genel Başkan Tayyip Erdoğan'ın Çankırı'daki programı nedeniyle grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP'yi "demokratik gelişmelere ve AB üyeliğine engel olmakla" suçladı. Anayasa değişikliklerine karşılık uyum yasalarının çıkarılmadığını anlatan Arınç, şöyle konuştu: "Bereket ki, MHP'nin güçlü bir ismi kuşkularını açıkladı. Hem AB'a girmek istiyor beyefendiler, hem de AB kriterlerine, Ulusal Program'a uymak istemiyorlar. Girmek istiyor gibi yapıp, girmek istemediklerini eylemleriyle ortaya koyuyorlar. Bunlar hala halkından korkan partilerdir. Bin yıldan beri kardeş gibi yaşayan insanları potansiyel suçlu gibi görenler, halkına özgürlüklerini vermek istemiyorlar. AİHM'de 4 bine yakın dava, bugünkü şekliyle sonuçlanırsa 5-7 milyar dolar tazminat vereceksiniz. IMF kapısında 1 milyar dolar dilenmek için tek ayak üstünde bekleyenler, kendi insanına özgürlük vermemek için 7 milyar doları gözden çıkarıyor. Mert olun, milletin önüne çıkın, 'Bu şartlarda AB'ne girmiyoruz' deyin, size saygı duyarız. Türkiye'nin kaderi MHP'nin oyuncağı olamaz."

DYP ve SP'ye 'muhalefet' eleştirisi

Toplumsal muhalefeti harekete geçirmek için hem Anadolu'da hem de Meclis'te etkin muhalefet yapacaklarını bildiren "Bazı muhalefet partileri de yalısının çevresindeki dükkanları ziyaret etmekle muhalefet yaptığını sanıyor. Bazısı da beş yıldızlı otellerde mükellef sofralarda iktidarı tenkit ettikçe, muhalefetin ne kadar güçlü olduğunu göstermek istiyor" dedi.

Arınç, SP Genel Başkanı Recai Kutan'ın "Yasama ile yürütmeyi ayrı seçelim" sözlerinin gerçekçi olmadığını söyledi.

 
Yılmaz: Batağa saplandık
Yılmaz, devletin "sorunların kaynağı" haline geldiğini, milletin "devletine kırgın" olduğunu ve siyasetin de bunlar karşısında "acze düştüğünü" söyledi.
'Bedeli siz ödeyin ve çekilin'
DYP lideri Çiller, "Hiçbir iktidar Kıbrıs için Türkiye'ye bedel ödettiremez. Kendiniz bedel ödeyin ve gidin" dedi.
'Cehaletini gösterdin Bay Ahmet Çakar'
Sezer, yeni DGM Yasası'nı veto etti
İnönü: Yaşlıyım, beni rahat bırakın
Prof. Dr. Erdal İnönü, yeni bir partinin kuruluşunda görev almayacağını belirterek, "Arkadaşlarımın, bundan sonra beni çalışmaların dışında bırakmalarını rica ediyorum" dedi. Yazılı bir açıklama yapan İnönü, yeni bir siyasal oluşum üzerinde çalıştıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Bu aşamada açıklama yapmak zorundayım ki, ben yeni bir parti kuruluşunda görev almayacağım. Onun için partinin ne zaman kurulacağını bilmiyorum. Benim yaşım, böyle bir eyleme öncülük etmeye elverişli değildir. Bu girişimleri başarıya götürecek daha genç insanlar görüyorum. Yalnız artık beni çalışmaların dışında bırakmalarını, bundan sonra bu konuda konuşma yapmaya da çağırmamalarını rica ediyorum." Bu arada, İnönü'nün sözleri üzerine bir açıklama yapan Murat Karayalçın, İnönü'nün açıklamasının, bu siyasi harekete olan ihtiyacın ortadan kalktığı anlamına gelmediğini belirtti.

29 Kasım 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED