T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Ayağa düşen hayatlar

Yitik Şehrin Figüranları, ayakkabı tamircilerinin dünyasını merceğe alıyor. Program, küçük kulübelere sıkışmış hayatların dramını ekrana yansıtıyor.

23:20 / Kanal 7
Yitik Şehrin Figüranları'nın bu haftaki bölümünde, ayakkabı tamircilerinin dünyası geliyor ekranlara. Caddelerde kurulmuş küçük kulübelerde ve daracık mekanlarda gün boyu oturarak çalışmak zorunda olan ayakkabı tamircilerinin dramlarının ekrana geleceği belgeselde, bu mesleğin incelikleri de ekranlara geliyor.

Ayakkabıda malzeme-işçilik, marka ayakkabı-kalite, ayakkabı tüketicileri-ayakkabı kullanma biçimi, erkek-kadın-çocuk ayakkabılarının özellikleri, ayakkabıda en çok çıkan sorunların ekrana geleceği belgesel, hayatta hiç bir zaman başrol oynama imkanı bulamamış bu insanların yaşadığı sıkıntıları yansıtıyor ekranlara. Ayakkabı tamircileri programda, usta işi yapma ayakkabı ile fabrikasyon ayakkabı arasındaki farkları anlatıyorlar. Savruldukları büyük şehirlerde günübirlik işlerle hayatta kalma mücadelesi veren insanlardan ayakkabı tamircileri, fena haldeki ayakkabıları bir ekmek parası kazanabilmek için ellerine alıyor, göğüslerine dayayarak tamir ediyorlar.

Belgeselde, öteki Türkiye'nin makyajsız yüzü ve varoşlarda yaşanan dram, belgesel titizliğinde beyazcama yansıyor. Program, ilginç iş türlerinde çalışanların dramını getiriyor ekranlara.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Gerçek vampirler nerede?
Sezen Aksu'nun oğlu Mithat Can'ın bir gece kulübünde düzenlediği parti anahaber bültenlerinin üst sıralarında yeraldı. Bu partinin özelliği ise konukların vampir kostümleriyle kulübe gelip sabaha kadar dansedip eğlenmesiymiş. Haberin sonunda ise, gece boyunca eğlenen vampirlerin, gün ışımadan istirahatgahına çekildiği ifade edildi. "Hangi vampirler başımıza bu kriz belasını açtı? Bize ondan haber verin siz?" diyesi geldi insanın...

 
20:15 / atv
Rafet ve Saffet şov yapmaya kalkışınca
Tatlı Kaçıklar'ın bugünkü bölümünde, Rafet'in, Huysuz Virjin yerine sahneye çıkması Selim Bey'i çıldırtmıştır. İkisini de kesin olarak kovar. Oysa bu arada televizyon kanalının telefonları kilitlenmiştir. Herkes Rafet'in şovunun bir daha ne zaman yayınlanacağını sormaktadır. Patron koşarak Selim Bey'e gelir. Selim Bey onları kovduğunu söyleyince hemen ikisini bulup televizyona getirmesini söyler. Rafet ile Saffet kanalda özel bir şov programı hazırlayacaktır. Bu arada Şirin Ana, Tarumar'dan şüphelenir ve bir kere evden çıktığında peşine takılıp takip eder. Tarumar hemen Afitap'ın evine gider. Kapıyı Aysel açınca Şirin Ana onu topuğundan vurur. Şirin Ana hapse, Aysel hastaneye gider.
20:10 / Kanal D
Aslı, yalan üstüne yalan söylüyor
Eevdeki Yabancı'nın bugünkü bölümünde, Eren, Aslı'nın kendisini kıskandırmak için başlattığı hamilelik oyununu bozuyor. Geçmişini hatırlamayan Aslı, kendisine söylenen her şeye inanmaya devam eder. Özellikle Eren'in etkisi altındadır. Aslı'nın hamile olmadığından kuşkulanan Eren gizlice onu muayene eden doktorun yanına gider ve Aslı'nın hamile olmadığını öğrenir. Eren bir plan kurup Aslı'ya hamile olmadığını söyletir. Aslı bu kez de çocuğu düşürdüğü yalanını uydurur.
17 Nisan 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED