T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

'Aynı gün planladık'

Mehmet Fidancı Emniyet'teki sorgusunda, "Olaydan bir gün önce bana eylem yapacağımız söylendi" dedi. Fidancı, "Parkın kenarındaydım, araçların geldiğini görünce ben de ateş ettim" diye ifade verdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü A. Gaffar Okkan ve 5 polis memurunun şehit edilmesi suikastının zanlısı olarak yakalanan terör örgütü Hizbullah mensubu "Hamza" kod adlı Mehmet Fidancı'nın sorgusuyla ilgili video kaset, gazetecilere dağıtıldı. Fidancı, video kasette, olayı nasıl gerçekleştirdiklerini anlatıyor.

Üzerinde "Mehmet Bekçi" adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan Fidancı, sorgusunda söylediği bazı konuların, sürdürülen operasyonu aksatmaması nedeniyle kesildiği görüldü. Fidancı'nın suikast olayıyla ilgili anlattıkları şöyle:

'Bir gün önce söylediler'

"Eyleme gideceğimiz bir gün önce bana söylendi. Ama nereye yapacağımız söylenmedi. Olay günü saat 3'te beni arayarak, 17.30'da orada olmamız gerektiğini söyledi. Saldırıyı, Emniyet'e yapacağımızı söylediler. Ben; o gün hiç dışarı çıkmamıştım. Sonra dışarı çıkıp Alipınar Köprüsü'nün oraya geldim. Benim üzerimde bir el bombası, 1 Kalaşnikof tüfek, bir takarof tabanca vardı. Araçların geldiğini gördük. Eflatun Parkı'nın köşesine çıktım. Silah sesleri duydum. Ben de araçlara doğru ateş etmeye başladım. Sonra Alipınar Köprüsü'ne doğru kaçtım. Kavşağa çıkınca orada bir arabanın beklediğini gördüm. Şehitlik Mezarlığı'na girdim, oradan da ara sokaklardan evime geldim."

Fidancı yer gösterdi

Mehmet Fidancı, yer göstermek amacıyla önceki gece olay bölgesine götürüldü. Geçen Cuma günü yakalanan ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan

Fidancı, gece saatlerde suikastın yapıldığı Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarı'na getirildi. Bulvara güvenlik önlemleri altında getirilen Fidancı'nın Okkan ve 5 polisin şehit edildiği saldırıyla ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

Okkan ailesi sevinçli

Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde Hizbullah terör örgütü militanları tarafından şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın Sakarya'nın Hendek ilçesinde oturan ailesi, saldırının planlayıcılarından olan ve oğullarının şehit olmadan önce tüm emniyet müdürlüklerine gönderdiği arananlar listesinde de adı bulunan Mehmet Fidancı'nın yakalanmasını büyük bir memnuniyetle karşıladı. Tetikçilerden Mehmet Fidancı'nın yakalandığı haberini televizyondan duyduktan sonra içini garip bir sevinç kapladığını anlatan baba Fikri Okkan, başta Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri olmak üzere tüm Emniyet teşkilatına ve devlete teşekkür etti. Acılarının halen taze olduğunu ifade eden baba Okkan, "Devlete teşekkür ediyorum. Oğlumun katilini yakaladıkları için çok mutluyum. Allah razı olsun. Ancak olaya karışan diğer kişilerin de yakalanmasını istiyorum. Çünkü ben acımı unutmaya çalışırken, her seferinde yeniden yaram tazeleniyor. Ancak oğlumun şehit edildiği saldırıya karışanlardan Mehmet Fidancı'nın yakalanması bir nebze olsun yüreğime su serpti. Artık başka Gaffarlar şehit olmasın" diye konuştu.



18 Nisan 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED