|
|
 |
Hukuksuz devir
Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı almasına rağmen Gureba Hastanesi bugün SSK'ya devrediliyor. Hastanenin SSK'ya devri, vakıfnameye de aykırı.
Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına ve önceki yıllardaki mahkeme kararlarına rağmen Vakıf Gureba Hastanesi bugün SSK'ya devrediliyor. Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi Kliniklerine Yardım Vakfı Müdürü Ali Osman Çelik, devir kararının hukuksuz olduğunu ve kararın ergeç adaletten döneceğini söyledi. Devrin vakıfnameye aykırı olduğunu hatırlatan Çelik, 1979 yılında hastanenin Marmara Üniversitesi'ne devredilmek istendiğini ancak, mahkeme kararıyla devrin engellendiğini ifade etti. Çelik, hastanenin 1989 yılında özel üniversite yapılmak istenmesinin de mahkeme tarafından durdurulduğunu belirterek, şu an yapılmak istenen devrin de mahkemeden döneceğini, er geç adaletin yerini bulacağını söyledi. Hastanenin hayırsever vatandaşların yardımlarıyla yaptırıldığını kaydeden Çelik, SSK hastanelerinin durumunun ortada olduğunu, yapılmak istenen bu devre bir anlam veremediklerini ifade etti. Devir sözleşmesinin vakıfname şartnamesine aykırı olduğunu belirten Çelik, sözleşmede "teşhis ve tedavi yapılacak fakir ve garip hastaların sayısı bir yıl içinde tüm hasta sayısının yüzde 10'u oranında olacaktır" ifadesinin yer aldığını, oysa vakıfname şartnamesinde hastanenin yüzde yüzünün fakir ve garip hastalar için kullanılabileceğinin belirtildiğini söyledi.
Hayırseverler de karşı
Bu arada hayırseverler devir işlemlerinin gündeme gelmesi üzerine SSK'ya dava açtılar. Bağış yaptığı dönemde hastanenin Vakıf hastanesi olarak kullanıldığını kaydeden Şadi Akay, gariplerle, fakirlerin malı olan hastanenin SSK' ya devredilmesine karşı olduğunu söyledi.
|
 |
|