YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Başbakan Ecevit'ten içtüzük için yumuşak mesajlar

Ölçü kaçtıysa çare bulunur

Başbakan Bülent Ecevit, DYP Şanlıurfa Milletvekili M. Fevzi Şıhanlıoğlu'nun kalp krizi sonucu ölümüne neden olan içtüzük değişikliği için" ölçü kaçtıysa bir çaresi bulunur" dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, DYP Şanlıurfa Milletvekili M. Fevzi Şıhanlıoğlu'nun kalp krizi sonucu öldüğü kavgaya yolaçan içtüzük değişikliği için " Ölçü kaçtıysa bir çaresi bulunur" dedi.

Başbakanlık'taki makamında, aralarında Yeni Şafak'ın da bulunduğu bazı gazetecilerle sohbet eden Ecevit, Olayın olduğu gece Meclis Başkanı Ömer İzgi'nin verdiği yemeğe ailece katıldığını ancak bir yandan da televizyondan olayları izlediğini belirten Başbakan Ecevit, olayların gerginleşmesi üzerine Meclis'e gittiğini söyledi.

Kürsü ayak altında

Meclis'e geldiğinde olayların daha da gerginleşmiş olduğunu gördüğünü ifade eden Ecevit, şöyle konuştu: "İlk defa muhalefetin başkanlık divanını ve kürsüyü kullanamaz hale getirdiğine tanık oluyordum. Çok üzücü olaylara yol açababilirdi. Meclis çalışması, yasama çalışması fiilen tıkanmış haldeydi. Keşke bu genel kurul salonu böyle yapılmasaydı diye düşündüm. Çünkü eski halinde genel kurulun, bir kere kürsüye dokunulamazdı. Şimdi herşey ayak altında. Aslında muhalefetin tepkisine neden olan girişim bence kaçınılmaz hale gelmişti. Çünkü TBMM TV'nin bir şov yeri haline getirilmiş olması, bazı milletvekilleri tarafından artık yasama çalışmalarını ilerletilemez hale getirmişti. Dışarıdan beklediğimiz bazı kaynaklar, ancak belli yasaların belli tarihe kadar çıkarılmasına bağlı. Türkiye ciddi bir mali sorunla da karşılaşibilirdi. O bakımdan da çok kaygı duydum. Bu sonunda fiziki bir kavgaya da dönüştü. O yüzden bir milletvekilini kaybettik. Allah rahmet eylesin. Her bakımdan üzücü bir olay. Bu olaylar içtüzükte bazı değişiklikler yapılmasının ne kadar kaçınılmaz, zorunlu hala geldiğini de göstermiştir."

Bir çözüm bulunur

"İçtüzük değişikliği muhalefetin söz hakkını tamamen elinden almıyor mu?" sorusuna, "Ölçü kaçırıldıysa bir çözüm bulunur" diyen Ecevit, "Muhalefette olsaydınız, bu içtüzük değişikliğini içinize sindirebilir miydiniz?" sorusu üzerine de, "Bugünkü durumun nasıl istismar edildiğini sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Eğer muhalefetin bu kadar Meclis'i sorumsuzca kullanması olmasaydı içtüzük çalışmalarında bu kadar hassasiyetle durulmazdı" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...