YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Özkan, Etibank lobicisi

Başbakan Yardımcısı Özkan'ın Bankacılık Üst Kurulu üyeleri üzerinde baskı kurarak Etibank'la ilgili dosyaların geciktirilmesi için lobi yaptığı iddia edildi.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda, Etibank sıkıntısı yaşandığı bildirildi. Üst Kurul'a, Sabah Grubu'na ait Etibank ile ilgili olarak yoğun baskı yapıldığı belirtildi. Baskılar sonucunda, Etibank ile ilgili dosyanın tamamlanmasına rağmen, işleme konulamadığı kaydedildi. BDDK'na yakın kaynaklarca, Etibank dosyasının geciktirilmesi karşılığında, Sabah Gazetesi'nde hükümet lehine haberler yayınlandığı öne sürüldü.

Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'a karşı DSP'de savaş başlatan İstanbul Milletvekili Mustafa Düz hakkında gazetede yayınlanan haberde milletvekilinin Halk Bankası'ndan 500 milyon dolarlık kredi talep ettiği, bu talebi karşılanmayınca da Özkan'a saldırma kararı aldığı iddia edilmişti.

Düz, haberi yalanlamıştı. Sabah'ta yayınlanan diğer "haber"de Beyaz Enerji operasyonunu yürüten DGM Savcısı Talat Şalk'ın IMF ve Dünya Bankası'ndan belge istemesi konu edilmişti. Başbakan Ecevit bu haber sonrasında, savcıyı sert üslupla eleştirmişti. Her iki haberin de, hükümet içi kaynaklarca Sabah Gazetesi'ne aktarıldığı belirtildi.

Özkan baskı kuruyor

Etibank konusunda Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın, Bankacılık Üst Kurulu Başkanı Zekeriya Temizel ve Kurul üyeleri üzerinde yoğun bir lobi faaliyetinde bulunduğu iddia edildi. Bankacılık Üst Kurulu Başkanı Zekeriya Temizel'in ise, konudan rahatsızlık duyduğu belirtildi.

Zekeriya Temizelíe ayrıca İzmir Belediye Başkanı Ahmet Priştinaínın da aynı doğrultuda etki yapmaya çalıştığı ileri sürüldü.Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina kendisine iletilen iddialarla ilgili açıklama yapmadı.




Kağıda basmak için tıklayın.

AGATHA CHRİSTİE'NİN
PERA'DAKİ SIRRI

Galata'da yoldan geçenlere bakarak, defterini çiziktirip duran bir kadın, İstanbul sokakları arasında birden kayboluverir. Tüm aramalara rağmen bulunamaz ama 11 gün sonra yeniden ortaya çıkıverir.
Örgütün adı konulmadı
Gaffar Okkan suikastinde örgüt adının henüz konulamadığını belirten İçişleri Bakanı Tantan, ülke dışı hareketliliği de takip eden bir çalışma sergilediklerini vurguladı.
Güven erozyonu
ANAR'ın ocak ayı anketinden "güven erozyonu" tablosu çıktı. En az güvenilen kurumlar partiler, hükümet, TBMM, iş dünyası, medya ve yargı. En çok güvenilen kurum ise Cumhurbaşkanlığı oldu
Hayır işlemek için torpil mi aramalı? KDV yüzünden iki hastane inşaatını durdurup birini askıya alan hayırsever işadamı "Hayır için devlet torpili arayacak duruma geldim" diye yakındı.
Müftülerden Fransa'ya kınama
İl müftüleri, Fransa Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırım yasasını kabulünü ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polise yönelik terörist saldırıyı kınadı. Ankara'da yapılan İl Müftüleri Toplantısı sona erdi. "81 il müftüsü" imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Fransa Parlamentosu'nun aldığı, tarihi gerçeklere uymayan hissi ve siyasi hesaplara yönelik olan kararı şiddetle kınıyoruz" denildi. Açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polisin şehit olmasıyla sonuçlanan terörist saldırı da kınandı ve şehit aileleri ile emniyet teşkilatına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...