T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Telekom'da MHP temizliği

MHP kontenjanından Telekom Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen İbrahim Hakkı Alptürk'ün ardından Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Beşir de görevden alındı.

Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş arasında büyük kavgalara neden olan Telekom krizi, IMF'nin bastırması ile Derviş'in önerdiği şekilde çözüme kavuşturulmasına rağmen kurum içindeki kavga devam ediyor. Telekom'daki MHP'li kadrolaşmadan rahatsız olan Derviş, kurumdaki MHP'li kadroları da birer birer görevden aldırıyor.

Ulaştırma Bakanlığı kontenjanından Telekom Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen İbrahim Hakkı Alptürk'ten sonra kurumdaki diğer MHP kökenli bürokratlar da temizlenmeye başlandı. MHP'den Keçiören Belediye Başkan adayı olan ancak seçimi kazanamayınca Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Muharrem Beşir de dün görevinden alındı. Beşir'in görevinden alınması MHP içinde Alptürk krizinden daha büyük sarsıntıya yol açtı.

Muharrem Beşir'in görevden alınması üzerine yerine Selahattin Biçer ve Cemalettin İnce Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Daha önce de Bakan Öksüz tarafından göreve getirilen bir başka Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Taşaltın görevinden alınmıştı. Muharrem Beşir'in görevden alınmasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Telekom'daki MHP'li kadrolaşma konusunda açtırdığı soruşturmanın da etkisi olduğu ifade edildi. Ülkü Ocakları'na yakınlığı ile bilinen Beşir'in görevinden alınması Alptürk'ün görevinden alınmasından daha büyük tepkiye neden oldu. MHP Genel Merkezi'ne giderek MHP'nin ikinci adamı olarak bilinen Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ile görüşen Beşir'in, partinin kendisine ve kurumdaki MHP'lileri savunmakta aciz kaldığını söylediği belirtiliyor. Ülkü Ocakları'nın da Beşir'in görevden alınmasına büyük tepki gösterdiği belirtildi.

Yeni isimler

Türk Telekom Yönetim Kurulu, önceki akşam yaptığı toplantıda Genel Müdür Yardımcılarından Vedat Karaarslan ile Zafer Tekbudak'ın görevlerine devam etmesi kararlaştırıldı. Görevden alınan Beşir ile Taşaltın yerlerine ise Türk Telekom Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Celalettin Dinçer ile Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Selahattin İçer getirildi. Dinçer ile İçer'in yeni görevlerine dün itibari ile başladıkları belirtildi.



12 Temmuz 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED