T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Yücelen dönemi bitti

Tantan'ın bakanlığı döneminde başlayan yolsuzlukla mücadele, Yücelen döneminde bıçak gibi kesildi. Yücelen, koltuğa veda etti.

Seçim kararı alınması nedeniyle İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in bakanlık görevinden istifa etmesiyle İçişleri'nde bir dönem kapandı. Yücelen, bakanlıkta icraatları ile tartışmalara ve tepkilere neden oldu. Sadettin Tantan döneminde yapılan yolsuzluk operasyonları sona ererken, operasyonlara katılanlar ya görevden alındı ya da sürüldü.

Tantan'ın istifa etmesinin ardından İçişleri Bakanlığı'na kaydırılan Yücelen, görevini devretti. Yücelen'in bakanlıktan ayrılması nedeniyle düzenlenen törene seçim bölgesi Mersin'den ANAP teşkilatları da katıldı. Tören nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın önündeki yolun trafiğe kapatılması tepkilere neden oldu.

Yolsuzlukla mücadeleden Köpek Eğitim Merkezi'ne

Yücelen döneminde, Sadettin Tantan zamanında başlatılan yolsuzluk operasyonları bıçak gibi kesildi. Yücelen, yeni yolsuzluk operasyonlarına imza atmadığı gibi, Tantan döneminde yolsuzluk operasyonlarına katılan polisleri ya görevden aldı veya sürdü. Balina Operasyonu'nu yapan dönemin İzmir Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alınırken, İzmir Organize Suçlar Şube Müdürü Selahattin Bural da açığa alındı.

Kasırga, Matador, Buffalo, Vurgun, Beyaz Enerji gibi operasyonlarda aktif rol alan Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürü Metin Aşık ile emniyet amirleri Mevlüt Demir ve Alaaddin Peltek'i Köpek Eğitim Şube Müdürlüğü'ne atadı. Başarıları sınırları aşan amirler pasifize edildi.

Yücelen'in bakanlığı döneminde özellikle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde hukuksuz baskınlar ve uygulamalar oldu. BİT operasyonu kapsamında Yeni Şafak gazetesi hukuksuz olarak basılırken, küçük yaştaki çocuklar karakola götürüldü. Yücelen, sorumlular hakkında işlem yapmak yerine baskınları savundu. İstanbul'daki imam-hatip liselerinde okuyan başörtülü kız öğrencilerin eylemleri sırasında polisler tarafından coplanmasına Yücelen seyirci kaldı.

Yeni bakanlar iş başında

Adalet Bakanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, İçişleri Bakanı Muzaffer Ecemiş ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Naci Kınacıoğlu, TBMM'de yemin ederek görevlerine başladılar.

Hikmet Sami Türk, Adalet Bakanlığı görevini Prof. Dr. Aysel Çelikel'e, Rüştü Kazım Yücelen, İçişleri Bakanlığı görevini Muzaffer Ecemiş'e, Oktay Vural da Ulaştırma Bakanlığı görevini Prof. Dr. Naci Kınacıoğlu'na devretti. Prof. Dr. Çelikel'i Türk makam girişinde karkarşıladı. Türk, aktif siyasete devam edip etmeyeceğini Meclis çalışmaları ardından karar vereceğini söyledi.

Prof. Dr. Aysel Çelikel, Adalet Bakanlığı'na bir kadının atanmasının Cumhuriyet devrimlerinin, gerek siyasal, gerek toplumsal yaşamdaki düzeyini ifade ettiğini belirtti.

  • BİLAL ÇETİN/ANKARA

  •  
    Ansen'e soruşturma Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Halkbank eski Genel Müdürü Ansen'in Vakıfbank'tan satın aldığı dairelerle ilgili soruşturma başlattı.
    Manavgat suyu İsrail'e kaça satıldı?
    Yıllarca Manavgat suyunun peşinde koşan İsrail, hedefine ulaştı. İsrail'e 20 yıl boyunca, yılda 50 milyon metreküp su satılacak. Suyun kaça satıldığı açıklanmadı.
    'Bizi il yap seni everelim!'
    Şebinkarahisarlılar enişteleri Ecevit'ten, Erçişliler de Sezer'den il olmak için yardım beklerken, Suşehrililer de Bahçeli'ye 'Eniştemiz ol' dediler.
    Kriz beynimizi yedi
    Türkiye, beyin göçü en fazla olan 34 ülke içinde 24. sırada yer alırken, iyi eğitimli her 100 kişiden 59`unu elinden kaçırıyor.
    Evde üniversiteye hazırlıkta başarı
    Artık yol yorgunluğu yaşamadan ve yolda zaman harcamadan evinizde oturup bir yandan da uzman hocalardan ders alarak üniversiteye hazırlanabilirsiniz.
    Kürtçe kurs için ilk başvuru
    ÜNLÜ AMA PARASIZ "Hayatı değişecek" denilen Erkan bebek için hatıra para bile basıldı ama, onun yaşantısında değişen henüz hiçbirşey yok.
    AB ülkelerinde işsizlik arttı
    AB üyesi 15 ülkede işsizlik oranının yüzde 7,7, ortak para birimi euro alanında işsizlik oranının ise yüzde 8,4 olduğu açıklandı. AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, 12 euro ülkesinde 11,6 milyon işsiz bulunuyor. Bu rakam, AB ülkelerinin tamamında 13,6 milyon olarak belirlendi. İşsizlik oranında artış kaydedildiğini belirten Eurostat, bu oranın özellikle Almanya, Fransa, İspanya ve Belçika gibi ülkelerde yükseldiğini, en yüksek işsizlik oranın İspanya'da (yüzde 11,5), en düşük oranın Lüksemburg'da (yüzde 2,3) görüldüğünü duyurdu. Veriler, Haziran sonu itibarı ile ABD'de işsizlik oranının yüzde 5,9, Japonya'da ise yüzde 5,4 olduğunu gösteriyor.
    7 Ağustos 2002
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED