T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
'Emanetçi değilim'

DYP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan İlhan Kesici, kesinlikle emanetçi bir başkan olmayacağını belirterek, "Sadece Allah'ın verdiği canın emanetçisiyim" dedi.

DYP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Bursa eski milletvekili İlhan Kesici, "emanetçi genel başkan olmayacağını" söyledi.

Kesici, DYP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 3 Kasım seçimlerinin ardından eskinin tasfiye olduğunu hatırlattı. Meclisin AK Parti ve CHP'den oluştuğuna işaret eden Kesici, Türkiye'nin CHP ile AK Parti arasında sıkışamayacağını, Türkiye'nin merkez sağ boşluğu dolduracak ciddi bir hazırlığa ihtiyacı bulunduğunu, DYP'nin de buna talip olduğunu ifade etti.

Kongrede lider seçilecek

Kendisinin de bundan dolayı DYP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu belirten Kesici, şöyle konuştu: "Kırat yeniden şahlanacaktır. İlhan Kesici, buna taliptir. DYP merkez sağın ve Türkiye'nin liderliğini istiyorsa bu kongrede sadece genel başkan değil, merkez sağa ve Türkiye'ye lider seçmesi gerekir."

Canımın emanetçisiyim

Tansu Çiller'in kongreye müdahale edip etmeyeceğine yönelik bir soru üzerine Kesici, normalde yapılması gerekenin "başarısız olan partilerin genel başkanlarının gece saat 12.00'de istifa etmeleri" olduğunu belirtti. Kesici, Çiller'in genel başkanlıktan istifa edeceğini açıklamasıyla DYP'nin önünü açtığı kanaatini taşıdığını ifade etti. Mehmet Ağar'ın "emanetçi genel başkan olamayacağı" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Kesici, "sadece Allah'ın verdiği canın emanetçisi olduğunu" belirtti.

'Kimseye borcum yok'

Çiller'e, en güçlü olduğu, genel başkanlık ve başbakanlık yaptığı 13 Haziran 1993'te karşı çıktığını anlatan Kesici, şimdi de birçok kişinin kendi üslupları ile "seçim kaybetmiş, zayıf bir Çiller'e karşı çıktığını" söyledi.

Çiller'e ve hiç kimseye "tek bir birim borcunun bulunmadığını" ifade eden Kesici, "Yeri göğü yıkmaya çalışan arkadaşlara bakıyorum. Genel başkan yardımcılığı, bakanlık yapan, diğer imkanlardan yararlanan arkadaşlar var. Ben bu üslubu yadırgıyorum" diye konuştu.



4 Aralık 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED