|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, partisinin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun 'niyeti kuşkulu bir girişimde' bulunduğunu söylerken, meydanların her zamankine göre daha çoşkulu olması, Kanadoğlu'na meydanlarda cevap verildi değerlendirmesine neden oldu. 3 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin yasakları kaldırması için daha fazla milletvekili isteyen Erdoğan, "Benim hikayem kişisel hikaye olmaktan çıkmıştır. Artık bu hikaye milletin hikayesidir. Millet durdurulabilir mi? Şimdi 3 Kasım daha da bir önem kazanmış durumda. Ya millet kazanacak, iktidar olacak. Ya da millete tepeden bakan, Anadolu'ya yabancı baskıcı ve dayatmacı azınlık bir grubun saltanatı devam edecek. Karar verme yetkisi milletindir ve 'yeter karar milletindir" diye konuştu. Demokrasi kayıpları Erdoğan, seçim maratonuna dün Malatya ve Elazığ'daki mitinglerle devam etti. Erdoğan, mitinglerde yaptığı konuşmalarda "Bunlar bilmiyorlar, duygusal davranıyorlar. Bu ülke demokrasi mücadalesinde çok kayıplar verdi. Menderes, Polatkan, Zorlu unutuldu mu? Ama onlarla ilgili kararı verenler unutuldu. Temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmak bizim onurumuz olacak. Bu ülkede Yassıada'ya gönderilenler demokrasi eri oldu. Tabii, demokrasi, hak ve özgürlüklerin bir bedeli var, ödenecek" dedi.
YASAKLARI kaldıracak çoğunluk
Erdoğan konuşmasında, yasakları kaldıracak çoğunlukta partisine oy verilmesini istedi. Erdoğan, "Kapatma davası partimizi hiç etkilemeyecektir. Anayasa Mahkemesi'nin 6'ya 5 aldığı karara biz uyduk. Yargıtay Başsavcısı'nın genel başkanlığımızın düşürülmesi talebine mahkeme oybirliği ile red kararı vermiştir. Olay budur. Seçimlere az bir süre kala Yargıtay Başsavcısı'nın hukuki mesnetten yoksun ve sonuç çıkmayacağı kesin olan girişimde bulunması anlamlıdır" dedi.
Yakut: 4 Kasım hesap günü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sadık Yakut, Kanadoğlu'na sert tepki gösterdi. 'Görevini kötüye kullanan herkesten 4 Kasım günü hesap sorulacağını' anlatan Yakut, "Herkes hesabını kitabını iyi yapsın. Utanacağı bir iş yapmasın. Dağlar ne kadar yüksek olursa olsun yol her zaman üzerinden geçecektir" ifadesini kullandı. Kapatma başvurusu miting meydanlarında atılan slogan ve yazıları da belirledi. Kalabalık sık sık "İnadına Tayyip", "Başbakan Tayyip" şeklinde slogan atarken, meydanda ise "Toprağın suya, Türkiye'nin sana ihtiyacı var", "Tayyip nerede biz oradayız" dövizleri taşındı.
Arınç: Başarımıza engel olamayacaklar AK Parti Grup Başkanı Bülent Arınç, iktidara emin adımlarla yürüdüklerini söyledi. Partisinin Sarıgöl İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Arınç, açılan kapatma davasının hukuki sonuçlarından çok siyasi sonuçlarının önemli olduğunu belirtti. Arınç, "Bu dava, AK Parti'nin 3 Kasım'daki başarısına engel olamayacaktır. Erdoğan, kurucu üyelikten ayrılmakla Anayasa Mahkemesi kararını yerine getirmiştir" dedi. n SARIGÖL VELİ TOPRAK ELAZIĞ/ MALATYA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv Bilişim| Dizi | Röportaj | Karikatür |
|
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © ALL RIGHTS RESERVED |