T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R

Dünyanın bilimadamı Çorum'da

Bu yıl 5.'si düzenlenecek Uluslararası Hititoloji Kongresi 2-6 Eylül tarihlerinde Çorum'da gerçekleşecek. Hattuşa merkezli kurulan ve Anadolu'da dünyanın en organize devletlerinden birini kuran Hititler'i dünyaya tanıtıp, son arkeolojik araştırma ve kazılarda elde edilen bulguları bilim dünyasına tınıtmak amacıyla düzenlenen kongre, 2-6 Eylül tarihleri arasında yuriçi ve yurdışından yaklaşık 200 bilimadamının katılımı ile gerçekleştirilecek.

Yurtiçinden 63 ve yurtdışından 133 bilimadamının katılımı ile gerçekleştirilecek kongre kapsamında, beş gün sürecek oturumlarda 98 bilimadamı tebliğini sunacak. Organizasyon komitesi 7-8 Eylül tarihlerinde katılımcıları, kazıların devam ettiği Şapinuva, Hattuşa, Alacahöyük ve Yörüklü beldelerini gezdirecek. Ayrıca kongre döneminde '2002 Türkiye Sanat Projesi' kapsamında Ankara, İstanbul, Konya ve Mersin'den Klasik Müzik, Tasavvuf Müziği grupları her akşam bir konsere imza atacaklar.

Öte yandan Dünya Kültür Mirası açısından önemli bir yere sahip olan Hattuşa'da(Boğazkale) bulunmuş çivi yazı tabletleriyle ilgili olarak önceki yıllarda 'Hitit Çivi Yazılı Tabletlerinin Dünya Belleğine Alınması' Projesi kabul edilmiş ve tabletler UNESCO tarafından Dünya Belleği'ne alınmıştı.

  • ÖMER ÇAKKAL



  • 2 Eylül 2002
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED