T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
'Türkiye yatırımcı için riskli ülke'

Economist Intelligence Unit'in risk sıralamasında Türkiye en riskli 18'nci ülke oldu.

Türkiye, yabancı yatırımcıya her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyarken, iş yapma açısından en riskli 60 ülke sıralamasında Nikaragua ve Vietnam'la birlikte 18'nci sırada yer aldı. Economic Intelligence Unit, 60 ülkeyi iş yapmanın yarattığı risk faktörleri açısından sıralamaya tabi tuttu.

100 üzerinden 56 aldık

Araştırmada ülkelerin risk faktörü 0 ile 100 arasında bir puanla belirlendi. Türkiye, 56'lık risk faktörü puanı ile, 60 ülke arasında 18'nci olurken, risk faktörü en düşük ülkeler ise 9 puanla Singapur, 18 puanla Almanya, 19 puanla ise Amerika izledi.

Araştırmada, Türkiye'de risk faktörünün en yüksek olduğu alan 85 puanla makroekonomik dengeler olarak gösterilirken, hükümetin etkinliği 64, vergi politikaları ise 63 puanla en fazla risk yaratan konular oldu. Türkiye'de risk faktörünün en az olduğu alan ise 32 puanla dış ticaret ve ödemeler olarak açıklandı.

İstikrarsızlık risk üretiyorEconomic Intelligence Unit'in Türkiye değerlendimesinde, yüksek miktardaki kamu açığının enflasyonu tırmandırması nedeniyle, makroekonomik koşulların ülkede en fazla risk yaratan konu olduğuna dikkat çekiliyor. Raporda, Türkiye'deki siyasi tablonun ise, Başbakan Ecevit'in rahatsızlandığı Mayıs 2002'den bu yana en belirsiz alan olarak öne çıktığı belirtiliyor.



7 Eylül 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED