T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Devler böyle savaşır

GELMİŞ geçmiş en iyi aksiyon filmi olarak adlandırılan Heat'de (Büyük Hesaplaşma), Al Pacino ve De Niro tam anlamıyla 'döktürüyor.'

Eleştirmenlerin en çarpıcı hırsız-polis öyküsü dedikleri Heat (Büyük Hesaplaşma) bugün ekranda. Michael Mann klasik bir konudan yola çıkmasına rağmen, Büyük Hesaplaşma ile gelmiş geçmiş en iyi aksiyon filmlerinden birine imza atıyor. Filmin çekimlerinde De Niro'nun takımı ve Pacino'nun takımı birkaç sahne dışında hiç birlikte çalışmamış. İki takımın birlikte çalıştığı tek sahne ise, filmin en meşhur sahnesi olan çatışma sahnesi.

Filmin konusu ise kısaca şöyle: Yalnızlığını düstur haline getirmiş profesyonel suçlu McCauley, Chris, Michael ve Nate'den oluşan ekibiyle, Los Angeles'ta ince ince planlanmış soygunlar yapar. Film, yüklü miktarda senetle dolu zırhlı bir aracın yoldan çevrilmesiyle başlar. İşler sarpa sarıp da üç emniyet görevlisi ölünce, polis dedektifi Hanna işe el koyar. Hanna, kendini her türlü duygudan soyutlamış biridir. Ve bundan dolayı, iki evliliği de hüsranla sonuçlanmıştır. Elindeki verilerden yola çıkıp, suçluların dünyasına bir göz attığında, onların karıları, karılarının sevgilileri, başarısızlıkları, düşleri, ihanet ve kan davaları, Hanna'ya yeterince yol gösterir. Hanna, dedektifleriyle birlikte, McCauley ve suç ortaklarına karşı, sadece bazılarının hayatta kalacağı bir savaşa girmeye hazırdır artık. Savaş alanıysa, zengin, şaşaalı fakat ahlaki çöküntünün had safhada olduğu Los Angeles şehridir.

Büyük Hesaplaşma

Orijinal Adı: Heat (1995) Yön ve Senarist: Michael Mann Oyn: Al Pacino, Robert de Niro, Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore Tür: Aksiyon-Suç-Dram
SHOW TV / 22.00


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
Hapşırmak, neden hata olarak görülür?
Şaka programlarının ilgi görmesiyle birlikte bütün televizyon kanallarımız yabancı televizyonlardan ve internet ortamından indirdikleri görüntülere yer vermeye başladılar. Görüntüler de genellikle yabancı kanallarda yayınlanan şakalar, amatör kamera çekimleri ve yerli yabancı filmlerdeki çekim hatalarından oluşuyor. Film çekimlerinde bazen çok komik hatalar olabiliyor ancak bazen de izleyici tarafından hata olarak kabul edilemeyecek spontane olaylar yaşanabiliyor. Mesela iki oyuncu arasındaki bir diyalog esnasında oyuncunun biri hapşırıyor. Ya da bir yürüme sahnesinin çekiminde oyuncu tökezliyor. Gayet insani olan ve günlük hayatta her zaman karşılaşılan bu durumlar, filmlerde nedense hata olarak kabul ediliyor. Sanki film kahramanları hapşıramaz veya tökezleyemezmiş gibi. Halbuki istemdışı gelişen bu durumlar filme daha bir doğallık kazandırmaz mı?

 
Asalım mı, asmayalım mı?
Arzu Zengin'in hazırlayıp sunduğu NTV Dosya'da bu akşam "ölüm cezası" tartışmaları ele alınıyor. "Ölüm cezası neden tartışılıyor ve çağdaş hukuk anlayışı bu cezayı neden reddediyor?", "Türkiye ölüm cezasını anayasadan çıkarabilir mi?", "Genelkurmay'ın örnek gösterdiği Nazi savaş suçlusu HESS örneği Türkiye için geçerli mi?" şeklindeki soruların cevaplarının aranacağı programda, hukukçular konuyla ilgili görüş belirtiyor.
Ntv / 20.15

Kırıkkale'den bir dram manzarası
Yolcu, bu hafta Kırıkkale'de yaşanan bir dramın yürekleri sızlatan öyküsüyle geliyor ekrana. Programda, aman vermeyen bir hastalığa yakalanan yaşlı bir adam ve ilerleyen hastalığının önü, kesilen bacağıyla bile alınamayan, tedaviye muhtaç sakat kocasının tutan eli, yürüyen ayağı olmuş olan fedakar bir kadının mücadelesi var. Kırıkkale'de yaşanan bu dramı ekrana getirecek olan Yolcu'yu Kemal Ayyıldız sunuyor.
Stv / 22.00

'Leyla'da uyuşturucu krizi
Perran Kutman'ın başrol oynadığı sevilen dizi Üzgünüm Leyla'da bugün, Leyla'nın Nihat'la gittiği okul önünde Ayşe'ye rastlaması ve kuşkularından Can'a söz etmesinden sonra Can gerçeği öğrenir: Kızı Ayşe uyuşturucu kullanmaktadır. Bunun sorumlusu biraz da kendisidir.
Trt 1 / 20.45

Hannibal kaybolunca...
ATakımı'nda, Christina korunma karşılığı A Takımı'na yüklü bir ücret teklif eder. Hannibal onunla arka sokaklardan birinde buluşarak avansı alacaktır. Ancak kaçırılınca avansı yanındaki sarhoş alır. Albay Decker yanlışlıkla sarhoşu Hannibal diye yakalar. Ama gerçek Hannibal hâlâ ortada yoktur.
Kanal 7 / 18.45
4 Haziran 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED