T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
58. Hükümet'in Bakanlar Kurulu

Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener:
1954'te Sivas Yıldızeli'nde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitiren Şener, kamuda çalıştıktan sonra, ünivertiseye geçerek akademik çalışmalarda bulundu. Şener, 1996-1997 yıllarında 54. Hükümet'te Maliye Bakanlığı yaptı. Sivas Milletvekili Şener, evli ve dört çocuk babası.

Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır:
1946'da İstanbul Hasköy'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Yalçınbayır, avukat olarak çalıştı. 20, 21. Dönem Bursa Milletvekilliği yapan Yalçınbayır, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı da yaptı. Evli, 2 çocuk babası olan Bursa Milletvekili Yalçınbayır İngilizce biliyor.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin
1950'de Karabük'de doğdu. İ.Ü. Hukuk Fakültesi'ni bitiren Şahin, 20, 21. Dönem İstanbul Milletvekili oldu. Şahin 4 çocuk babası.

Devlet Bakanı Beşir Atalay
1947'de Armutlu'da doğdu. A.Ü. Hukuk Fakültesi mezunu olan Atalay, DPT Sosyal Planlama Dairesi Başkanlığı görevinde bulundu. Kırıkkale Üniversitesi kurucu rektörü olan Prof. Dr. Atalay, 3 çocuk babası ve İngilizce biliyor.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın
1943'te Elazığ'da doğdu. A.Ü. İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Aydın, 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Çok sayıda kitabı bulunan Aydın, İngilizce, Fransızca ve Arapça biliyor. Aydın evli.

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen
1958 doğumlu Tüzmen, 1981 yılında ODTÜ İşletme'den mezun oldu. 1999 yılında Dış Ticaret Müsteşarlığı'na atanan Tüzmen, Türk Eximbank Başkanlığı ve İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi Başkanlığı yaptı. Tüzmen halen Dünya Serbest Bölgeler Birliği Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Devlet Bakanı Ali Babacan
1967'de Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji'ni birincilikle bitiren Babacan, ODTÜ Endüstri Mühendisliği'nden birincilikle mezun oldu. İngilizce bilen Babacan, evli ve 1 çocuk babası.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek
1946'te Yozgat'ta doğdu. İ.Ü. Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Çiçek, ANAP'ın kurucusu oldu ve Devlet Bakanlığı yaptı. AK Parti'ye katılan Çiçek, İngilizce ve Fransızca biliyor. Çiçek, 3 çocuk babası.

Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül
1939'te Erzincan'da doğdu. A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitiren Gönül, Sayıştay'da da bir süre üye olarak görev yaptı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği görevinde de bulundu. Gönül, evli ve üç çocuk babası. Gönül, Kocaeli Milletvekili.

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu:
1944'te Diyarbakır'da doğdu. A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli illerde valilik yapan Aksu, 1987'de ANAP'tan Diyarbakır Milletvekili seçildi, sonra RP ve SP'de bulundu. İçişleri Bakanlığı da yapan Aksu evli ve iki çocuk sahibi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun
1939'te Erzincan-Kemaliye'ye bağlı Başpınar köyünde doğdu. Yıldız Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ni bitiren Coşkun, TOBB Başkanlığı, İslam Ülkeleri Odalar Birliği Başkan Vekilliği yaptı. İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Coşkun, Almanca ve İngilizce biliyor. Coşkun evli ve iki çocuk babası.

Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış:
1938'te Akçakoca'da doğdu. A,Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Yakış, 1962'de Dışişleri Bakanlığı'na girdi. 1998'de BM Türkiye Daimi Temsilcisi oldu. Yakış, evli ve bir çocuk babası. Fransızca, İngilizce ve Arapça bilen Yakış, Düzce Milletvekili.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler:
1949'te Ordu'da doğdu. ODTÜ'den Metalürji Mühendisi olarak mezun olan Güler, TUSAŞ, TÜBİTAK, Erdemir, İGDAŞ ve Etibank'ta görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babası olan ve İngilizce bilen Güler, Ordu Milletvekili.

Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu:
1963'te Isparta-Yalvaç'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Mumcu, 20 ve 21. dönemde Isparta Milletvekili oldu. Turizm Bakanlığı ve ANAP Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Mumcu, daha sonra AK Parti'ye katıldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Mumcu, İngilizce biliyor.

Orman Bakanı Osman Pepe
1954 yılında Akçaabat'ta doğdu. KTÜ Makina Fakültesi'ni bitiren Pepe, İstanbul İşletme İktisadı Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı. 20. Dönem Kocaeli Milletvekili olarak parlamentoya giren Pepe, İngilizce biliyor, evli ve 4 çocuk babası.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu
1955'te Kastamonu'da doğdu. İ.Ü. Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Başesgioğlu, 18, 19 ve 20. dönemlerde Kastamonu'dan milletvekili seçildi. İçişleri Bakanlığı yapan Başesgioğlu, ANAP'tan istifa ederek AK Parti'ye katılmıştı. Fransızca bilen Başesgioğlu, evli ve iki çocuk babası.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen
1949'da Ahlat'da doğdu. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümü'nü bitiren Ergezen, 19 ve 20 ve 21. dönemde de Bitlis Milletvekili oldu. Ergezen, 4 çocuk babası.

Turizm Bakanı Güldal Akşit
1960 yılında Malatya'da doğdu. Akşit, İ.Ü. Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Avukatlık yapan Akşit, evli ve İngilizce biliyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım
1955 yılında Erzincan'da doğdu. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan Yıldırım, 1994-2000 yılları arasında İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri Genel Müdürlüğü yaptı. Evli ve üç çocuk babası olan Yıldırım, İngilizce ve Fransızca biliyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü
1950 yılında Konya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olan Prof. Sami Güçlü, Türkiye Zirai Donatım Kurumu Teftiş Heyeti'nde görev yaptı. İ.Ü. İktisat Fakültesi'nde doktorasını tamamlayan Güçlü, 1985-86 döneminde Leicester Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Kültür Bakanı Hüseyin Çelik
1959'da Van Gürpınar'da doğdu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun olan Çelik, aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne asistan olarak girdi. 1997 yılında doçent olan Çelik, 18 Nisan 1999 seçimlerinde DYP'den Van Milletvekili seçildi. DYP'den istifa ederek AK Parti'nin kurucuları arasında yer ldı. Yayımlanmış 11 kitabı bulunan Çelik, evli ve 3 çocuk babası. Çelik İngilizce biliyor.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan
1946 yılında Edirne'de doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olan Unakıtan, Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanlığı, SEKA Genel Müdürlüğü ile Albaraka Türk ve Family Finans Yönetim Kurulu üyeliği de yaptı.

Çevre Bakanı İmdat Sütlüoğlu
1953 yılında Rize Ardeşen'de doğdu. KTÜ İşletme İktisat mezunu olan Sütlüoğlu, Ardeşen ilçe belediye başkanlığını yaptı. Rize Milletvekili Sütlüoğlu, İngilizce biliyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ
1960 yılında Erzurum'da doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1999 yılında profesörlük unvanı alan Akdağ, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yaparken, 3 Kasım seçimlerinde Erzurum'dan Parlamento'ya girdi. İngilizce bilen Prof. Dr. Akdağ, evli ve 5 çocuk babası.



19 Kasım 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED