T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Karahasanoğlu 'çözülemeyecek'

İtalya'nın Türkiye'ye iade etme kararı aldığı Şükrü Karahasanoğlu'na "kurtulma güvencesi" verildiği öne sürüldü.

İtalya'nın, Türkiye'ye iade etme kararı verdiği batık bankaların 'kara kutusu' Şükrü Karahasanoğlu'na, "kurtulma güvencesi" verildiği öne sürüldü. Batık bankalarla ilgili kirli trafiği aydınlatması beklenen Karahasanoğlu hakkındaki bir- çok dosyasının zamanaşımı ve af kapsamına girdiği bildirildi.

Batık bankaların "kara kutusu" olarak nitelendirilen ve batık birçok bankanın genel müdürlüğünü yapan Şükrü Karahasanoğlu'nun, Türkiye'ye getirilmesi ile ilgili tartışmalar sürüyor.

DGM tarafından hakkında, Kasım 2000'de yakalama kararı çıkartılan Karahasanoğlu'nun, konuşması halinde banka hortumları ile ilgili bir çok davanın seyrinin değişmesi bekleniyor.

Güvence aldığı iddiası var

Hakkında üç ayrı gıyabi tutuklama kararı bulunan, Emlakbank, Etibank, Yaşarbank ve Sümerbank'ın genel müdürlüğünü yapan Karahasanoğlu'na, çeşitli güvenceler verildiği öne sürüldü. Karahasanoğlu ile ilgili birçok iddianın zamanaşımına uğradığı, bir kısmının da af kapsamına girdiği belirtildi. Bu nedenle Karahasanoğlu'nun kısa süre içinde serbest kalabileceği ifade edildi. Karahasanoğlu'nun, özellikle bazı banka patronlarının serbest bırakılmasının ardından Türkiye'de yargılanmak istemesinin de tesadüf olmadığı kaydedildi.



21 Şubat 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED