T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Türkiye büyümek zorunda

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, ekonomide kalıcı bir düzelme için enflasyonu düşürmekle birlikte büyümeye geçmenin de şart olduğunu söyledi.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, 2002 yılının ekonomimiz için zor bir geçiş dönemi olacağını belirterek, "Enflasyonu düşürme çabalarıyla birlikte büyümeyi tetikleyici tedbirler üzerinde önemle durulmalıdır" dedi.

Özince, Şişecam'ın Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 2002'nin ilk aylarında TL'deki değerlenme ve iç talepteki durgunluğun katkısıyla enflasyonda düşme eğilimine girildiğini ifade ederek, "Ancak enflasyonun düşmesine katkı sağlayan iç talep durgunluğu ve TL'deki değerlenmenin yeni sıkıntıları artırmaya başladığını" söyledi.

Enflasyonu düşürmek yetmez

Ersin Özince, şöyle devam etti: "Türkiye büyümek zorundadır. Türkiye ihracatını artırmak zorundadır. Toparlanma özel kesimin yatırım ve tüketiminde artış sağlanmasıyla sürdürülebilecektir. Bu nedenle, enflasyonu düşürme çabalarıyla birlikte büyümeyi tetikleyici tedbirler üzerinde önemle durulmalıdır." Bu arada Genel Kurulda dağıtılan faaliyet raporunda yer alan verilere göre, Şişe Cam'ın geçen yılki dönem zararı 2 trilyon 101 milyar 484 milyon lira oldu. Kurulda ayrıca, şirketin kayıtlı sermaye tavanının 150 trilyon liradan 800 trilyon liraya yükseltilmesi de karara bağlandı.



4 Mayıs 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED