T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Hükümet copa seyirci

Seçimlerde başörtüsü sorununu çözme vaadinde bulunan MHP, topu ANAP ve DSP'ye atarak kenara çekildi. ANAP ise çözüme yönelik atılan adımları engelliyor.

Seçimlerde başörtüsü sorununu çözme vaadinde bulunan hükümetin MHP kanadı topu ANAP ve DSP'ye atarken, ANAP kanadı ise başörtüsü yasağının çözümüne yönelik atılan adımları engelliyor. Yılmaz, yasağın kaldırılması ile ilgili kanun teklifi verilmesini gündeme getirmesine rağmen tepkiler nedeniyle geri adım attı. Başörtüsü yasağı ile ilgili oluşturulan alt komisyonunun raporunun ise bu hafta İnsan Hakları Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor.

MHP seyirci kaldı

İstanbul'daki imam-hatip liselerinde devam eden başörtüsü yasağı konusunda hükümetin MHP kanadı 'seyirci kalmayı' tercih ediyor. Bazı MHP'lilerin sorunun çözümüne yönelik olarak ilk günlerde bazı girişimlerde bulunmasına rağmen, şimdi, MHP'li bakan ve milletvekilleri yasağı seyretmeyi tercih ediyor. Başörtülü kız öğrenciler ile velileri, Meclis'te MHP'li hiçbir yönetici ile görüşemiyorlar. MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse'yi ziyaret etmek isteyen bir grup öğrenci velisi Köse'den randevu bile alamadı.

ANAP oyalıyor

Hükümetin ANAP kanadı ise başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda oyalama taktiği güdüyor. ANAP lideri Mesut Yılmaz, başörtüsü yasağının Meclis'ten çıkartılacak bir kanun ile çözülmesini, Grup Başkanvekilleri Nihan Gökbulut ve Beyhan Aslan aracılığıyla gündeme getirdi. Ancak gelen tepkiler üzerine Yılmaz, başörtüsü ile ilgili kanun hazırlıklarının bulunmadığını açıkladı. Yılmaz, İnsan Hakları Alt Komisyonu tarafından hazırlanan rapora ANAP'lı Haşim Haşimi'nin de imza atmasına rağmen Haşimi'ye imzasını geri çekmesi baskısında bulunuyor.

Rapor gelecek mi?

İstanbul'daki başörtüsü yasağı ile ilgili oluşturulan alt komisyonun raporu ise İnsan Hakları Komisyonu'nda bir türlü görüşülemiyor. Alt Komisyon üyesi 4 milletvekili tarafından hazırlanan ve imzalanan rapora DSP'li Burhan Bıçakcıoğlu ile MHP'li Ali Keskin imza atmadı. MHP'li Ali Keskin'in, imza atıp atmama konusundki kararını bugün vermesi bekleniyor. Alt komisyon raporunun bugün veya yarın İnsan Hakları Komisyonu'na sunulması bekleniyor. Komisyon Başkanı Hüseyin Akgül de, raporun tamamlanarak kendisine verilmesini istedi.



1 Nisan 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED