T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

'Aklını kullanan sapıtmaz'

Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz, azıcık aklını kullanan insanların 'yogo' ve 'medyum' gibi cereyanlara itibar etmeyeceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, İslam dininin dünyevi menfaatlere, şahsi çıkarlara ve siyasi nüfuzlara alet edilmemesi konusunda, müftülükler aracılığıyla insanları uyardıklarını belirterek, "Bizzat Kur'an, dinin siyasete ve şahsi çıkarlara alet edilmesini yasaklamıştır" dedi. Yılmaz, İzmir'in Menderes İlçesi'nde yaptırılan müftülük sitesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, halkın dini konularda en doğru cevabı müftülüklerden alacaklarını kaydederek, şöyle konuştu: "Ruhu tatmin edilmeyen toplumlarda kaos yaşanır. Satanizm gibi sapık birtakım yollar ile cereyan eden arzu etmediğimiz olumsuzlukların toplumumuzda da görülmesi bu tatminsizliktendir."

Bir insanın ayağının suyunu içenin psikolojisi incelenmeli

"Birtakım batıl inançlara yönelen kişilerin psikolojik açıdan incelenmesinde yarar vardır" diyen Yılmaz, "İnsanın ayağının suyunun içilmesi, falcılık, kahinlik, dinimizce yasaklanmıştır" şeklinde konuştu.Yılmaz, birtakım grupların yoga ve meditasyon adı altında farklı dinsel eylemlerde bulunduğunun kamuoyuna yansıdığının hatırlatılması üzerine de, "Yoga, meditasyon ve medyum gibi cereyanlara milletimizin kendini kaptırmasının izahı yoktur. Azıcık aklını kullanan insanların bunlara itibar etmemesi lazım" dedi.



30 Nisan 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED