T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Çadırcı iktidardan önce yetişti

Depremin ardından iki gün soğukta bekleyen ancak yardımlar gecikince mecbur kalıp 150 milyon liraya çadır satın alan depremzedeler, "Çadırcılar yetişti ama devlet yetişemedi"diye sitem ettiler

Afyon'a bağlı Bolvadin ve Çay ilçelerinde yardımın geç ulaştığı bazı yerlerde, depremzedeler 125 ile 150 milyon liradan çadır satın aldı. Denizli'de çadır üretimi yapan Akbaş firmasının iki günde 500'e yakın çadır satışı yaptığı öğrenildi. Çadır satıcılarının memurlara 6-7 taksit kolaylığı sağladığı da kaydedildi. Alınan bilgiye göre, deprem sonrası evleri yıkılan ya da hasar gören vatandaşlar, dün geceyi de kriz merkezleri önünde çadır ve battaniye bekleyerek geçirdi.

Yardımlar gecikti

Çay ilçesinde esnaf Mehmet Ali Çemrek, çadır satıcılarının önce fazla müşterisinin olmadığını, yardımların gecikmesi üzerine çaresiz kalan vatandaşların çadır almak zorunda kaldığını söyledi. Çemrek, çadırların normal fiyatının üstünde satıldığını da ifade ederek, "Taksitle çadır alanlara boş senede imza attırıyorlar. Ben de esnafım. Bu tür zor günlerde vatandaşa kolaylık sağlanmalı" dedi.

Bu arada çadır alabilen depremzedeler, mahalle araları ve okul bahçelerine kurdukları çadırlarda geceyi geçirirken, hasar görmeyen tek katlı okullar da depremzedeler için sıcak bir yuva oldu. Kimi depremzede, bölgede "pat pat" olarak adlandırılan 4 tekerlekli motosiklet ve kamyonetlerin kasalarında, üzerlerini branda ve naylon ile örterek geceyi geçirirken, üzerlerine naylon geçirilen tahta parçaları da konaklama mekanı oldu. Bolvadin'de bir naylon satıcısı kısa sürede tüm ürününü satınca, dükkanını kapattı.

'Soğuğa karşı çaresiziz'

Deprem sonrasında evsiz kalan veya evlerine giremeyen depremzedeler, "Yemek sorunumuzu dayanışmayla çözeriz. Açlıktan ölmeyiz ama soğuğa karşı çaresiziz" dediler. Depremde can kaybı olmayan Afyon'ın Çobanlar ilçesi ile Sülümenli ve Kocaöz beldelerinde, çok kısıtlı gönderilen çadırlar, depremzedelere yetmedi. 3 bine yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvanın telef olduğu Çobanlar ilçesine depremin 2. günü sadece 75 çadır gönderildi. Tüm evlerin boş olduğu, 1 çadırda 5 ailenin gecelediği Çobanlar'da da en büyük ihtiyacın çadır ve battaniye olduğu bildirildi.

Belirsizlik korkusu

Öte yandan deprem sonrasında daha çok Sultandağı, Çay ve Eber'de yoğunlaşıldığını, yetkililerin ve medyanın bu bölgelere gittiğini belirten depremzedeler, şöyle konuştular:

"Bizlerde can kaybı olmadı. Bu duruma şükrediyoruz ama hiçbirimizin evi ayakta değil. Evlerimizden eşyamızı bile alamadık. Çadır ve battaniyeye acil ihtiyacımız var. Yıkılan evlerimizin yerine ev yapılacak mı? Ne zaman yapılacak? Belirsizlik hepimizi korkutuyor."

 
Bakan Yücelen kacıyor
Tantan'ın 'Operasyon dosyalarını yakmak istiyorlar' açıklamasına Yücelen'den kaçak cevap geldi: "Onun gibi konuşabildim mi?"
MİT'te esrarengiz cinayet
İskence AİHM yolunda
'Linç kampanyası' sırasında işkenceye uğradıkları doktor raporuyla belgelenen Mustafa Albayrak, Necmi Kadıoğlu ve Harun Karaca'nın avukatı Faik Işık, işkencenin sorumlularının cezalandırılması için AİHM'ye başvurmaya hazırlanıyor.
Danıştay'dan DSP'li Başkan Çetin'e darbe
DSP'li Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin'e yargıdan büyük darbe geldi. Danıştay, belediye ait taşınmazları kurduğu vakfa usulsüz bir şekilde satan Başkan Ekrem Çetin'i haksız buldu.

6 Şubat 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED