T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

TÜRKLERİN BAŞI DİMDİK

Hakan'ın "Yıldırım Gol"ünü ve Türkiye'nin başarısını ön plana çıkaran Dünya basını, maç sonunda birbirine sarılan iki ülkeyi göklere çıkardı.

İtalyanlar Hakan'ın golüne şapka çıkartırken, Yunan basını Türkiye'nin başarısının herkesi aptallaştırdığını yazdı. Almanya ise her zamanki gibi sayfalarını Türkçe başlıklarla süsledi.

İtalya: Kahraman Hakan

İtalyan gazetelerinde daha çok Hakan Şükür ön plana çıktı. Corriere dello Sport "Tesadüfi bir kahraman Dünya Kupası'nı kurtarıyor" derken, diğer gazeteler şu ifadelere yer verdi: Corriere dello Sport, "Hakan Şükür'ün yıldırımı, Türkiye 3." Tutto Sport: "Şükür ve Mansız Güney Kore'yi yere seriyor." La Repubblica: "Türkiye-Kore ne güzel sarılma." La Stampa: "Hakan Şükür'den tüm zamanların en hızlı golü. Tarihi bir bronz Türklere bayram yaptırıyor."

Bulgaristan: Futbol dersi

Bulgar gazeteleri, Türkiye'nin dünyanın en iyi üçüncü takımı olmasına geniş yer ayırırken, "Türkiye'ye şapkamızı çıkaralım" başlığında birleşti. Trud, "Şenol Güneş'in çocukları hem bronz madalya aldı, hem rekor kırdı" diye yazdı. Meridyen Maç ise "Artık Balkanlar'a kupa alma zamanı geldi. Komşumuz, tüm dünyaya futbol dersi verdi" yorumunu yaptı. 7 DNI Sport, "Zafer Balkanlar'ın" başlığını koydu.

YUNANİSTAN: APTALLAŞTIK

Türkiye'nin başarısı "Süper güç Türkiye, dünya üçüncülüğüne bileğinin hakkıyla tırmandı" biçiminde değerlendirildi. "Ekstra güçlü Türk takımının başarısı hepimizi aptallaştırdı" ve "Türkler'in başı dimdik" diyen Derby Gazetesi, "Dünya Kupası'nın en güzel golleri" ve "Türklerin Osmanlı adaleti" başlıklarını uygun gördü. Sportime ise, "Hakan Şükür, takımının en hızlı tabancası" ifadesini kullandı.

ÇİN: 10 SANİYEDE İNFAZ

Hakan Şükür'ün futbolundan övgüyle söz eden, Çin Futbol Gazetesi, maç için "10 saniyede infaz!" başlığını kullandı. CCTV yorumcuları da 3.'lük maçlarının genellikle "zevksiz" geçtiğini, ancak Türkiye-Güney Kore maçının bir "şaheser" olduğunu söylediler. Halkın Günlüğü, "İki takımdan hangisinin şövalye olacağı merak ediliyordu. Sonunda şaheser bir maç izledik. Kahramanı da Şükür oldu" denildi.

ALMANYA: TEBRİKLER

Tagesspiegel am Sonntag Gazetesi, ilk sayfasında Türkçe ve Almanca olarak, "Tebrik Ediyoruz-Glückwunsch Türkei" başlığını kullandı. Berliner Kurier, "Candan Tebrikler Türkiye (Herzlichen Glückwunsch, Türkiye)", "11 saniye sonra: Şükür, Dünya Kupası'nda yeni bir rekor kırdı" "3-2, Üçüncü! Türkler Şükür'ü öpüyor" başlığıyla verdi.

CNN: Gücünü gösterdi

Türkiye'nin Dünya 3.'sü olmasına Dünya televizyonları da geniş yer ayırdı. Amerikan haber kanalı CNN, "Türkiye, kupadaki bu başarısıyla Avrupa'nın yeni gücü olduğunu gösteriyor", İngiliz ITV, "Türkler İstanbul Boğazı'na çok değerli bir bronz madalya ile dönüyorlar. Çok daha iyisini yapabilirlerdi", İtalyan RAI, "Türkiye, Uluslararası arenadaki yerini herkese gösterdi ve oynadıkları futbolla herkesi büyüledi."

TF1: Dostluk gözleri yaşarttı

Yunan EHNOS, "Komşumuz bileğinin hakkıyla kazandı. Hakan Şükür adeta soyunma odasından attığı golle adını tarihe yazdırdı", Fransız TF1, "Müthiş Türkler haketti. Maç sonrası yaşanan dostluk ise herkesin gözlerini yaşarttı", Rus NTV, "Hakem başlama düdüğünü çalmaya bile fırsat bulamazken gol geldi. Türkler'in çıkışı sürdü" Alman ARD, "Boğaziçi sarsılıyor."



1 Temmuz 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED