T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Cem'e yüzde sekiz

Türkiye' nin çok önemli siyasi, ekonomik, sosyal, ekonomik iç ve dış sorunları var. Bu sorunların oluşmasında Türkiye'yi üç buçuk yıldır idare eden DSP+MHP+ANAP koalisyon iktidarının çok büyük payı vardır. Bu iktidar insanları fakirleştirmiş ve yılda 2 000 dolarla yaşamaya mahkum etmiştir. Bu iktidar döneminde, adalet vicdan ile cüzdan arasına sıkışmış ve asrın en büyük yolsuzlukları ile karşı karşıya kalınmıştır. Türkiye iflasın eşiğine getirilmiştir. Tam bu sırada ABD destekli ve İMF ile Dünya Bankası'nın da isteğiyle, Kemal DERVİŞ, Türkiye'de ekonominin başına getirilmiştir. Hiçbir kimse aklından çıkarmasın; Kemal DERVİŞ'i 57. ECEVİT Hükümeti'ni oluşturan ECEVİT, BAHÇELİ, YILMAZ getirmiştir. Türkiye'yi krize sokan ve iflasın eşiğine getiren ECEVİT, BAHÇELİ, YILMAZ'dır. Bu konuda DERVİŞ' e haksızlık yapmak yanlıştır. Türkiye, DERVİŞ'in getirdiği borç parayı yemeye mecbur edilmiştir.

Bu kötü tabloyu ülkeye yaşatan iktidarın büyük kanadından, Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı, Kültür Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı olanlar birbiri ardına, özellikle Hüsamettin ÖZKAN'ın ardından istifa ederek ve kendilerine yeni diyerek, Yeni Türkiye'yi kurdular.. Yeni Türkiye'nin Genel Başkanı İsmail CEM'in KAYSERİ gezisindeki tepkiler gösterdi ki vatandaş bu hareketi yeni bir oluşum olarak değerlendirmiyor. Aksine eski hamama yeni tas gibi görüyor. Bu harekete Kemal DERVİŞ'in katılarak eskiyi yeni yapacağına dair de umudu yok. Türkiye'nin her bir yanında vatandaş, "Bunların neresi yeni?" diye haykırmaktadır. Özelikle, Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin ÖZKAN'a olan tepkiler çığ gibi büyümektedir.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan tüm seçimler incelendiğinde görülen bir gerçek var ki o da sol partilerin oy oranı yüzde otuz beştir.

Ben bu güne kadar olan siyasi deneyimimle diyorum ki CEM PARTİSİ yapılacak 3 KASIM erken genel seçimlerinde en fazla yüzde sekiz oy alır ve baraja takılır. Seçmen aslı var iken fotokopiye itibar etmez.. Bu seçimlerde sol çok büyük parçalara ayrılarak TBMM'de temsil edilmeyebilir. Bütün bunları bilen DERVİŞ yanlıları DERVİŞ'i Yeni Türkiye Partisi'ne girmemeye ikna etmeye çalışmaktadırlar.

Yeniden erken seçim!

Yapılacak erken genel seçim öncesi, Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacak gibi. Bu durumda yapılacak erken genel seçimin üzerinden altı ay gibi bir kısa süre geçtikten sonra Türkiye'de yeniden bir erken genel seçim isteği ile karşı karşıya kalacağız.

YENİ ŞAFAK farkı

20 Mayıs Pazartesi 2002 günü yayınlanan Yeni Şafak gazetesinin Tevfik Diker'in Yolsuzlukla Mücadele Köşesinde "Erken Seçim Ne Zaman?" başlıklı yazısında; " Derviş, siyasete girecek ve Türkiye erken genel seçim yaşayacak demiştik. Erken seçim, Derviş' in siyasete girdiğinden üç ay sonra yapılacak" demiştik. Bizim kesin ifadelerimizin yayınlandığı günlerde koalisyon liderleri "kesinlikle bir erken genel seçim yok, seçimler zamanında, yani '2004 Nisan'ında yapılacak diyordu.

TAVSİYE

1) -TBMM'DE TEMSİL EDİLEN SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINA tavsiyem, yeniden bir küskünler hareketine sebep olmamak ve TBMM'yi çalıştırabilmek için, seçimlerde mevcut milletvekillerinin aday listelerinde olmayacağını açıklamayın.

2) -4 Kasım TÜRKİYE'sinin sorunlarını çok iyi düşünün..

Siyasete vedaya hazırlananlar

3 Kasım erken genel seçimlerde, başarısız olacağı üç aşağı, beş yukarı belli olan, ANAP Genel Başkanı A. Mesut YILMAZ ile Saadet Partisi Genel Başkanı Recai KUTAN'ın, 4 Kasım 2002'den itibaren siyaset sahnesinde yer almayacağını şimdiden söyleyebilirim.

D İ Y O R U M

ÇİLLER olgunlaştı,
DEMİREL'in bilgi ve tecrübesini yok sayamayız,

ECEVİT, İsmail CEM'den daha çok sevilmektedir, DERVİŞ, yeni Türkiye'ye katılırsa, kendini harcayacak, diyorum.

S O R U Y O R U M

Naylon Fatura Yolsuzluk Kralı Orhan ASLITÜRK, kimlerin akrabasıdır?

2010'a kadar TSK

2002-2006 Genelkurmay Başkanı Org. Özkök, 2002-2004 1. Ordu Komutanı Org. Büyükanıt, 2002-2004 K.K.K. Org. Başer, 2004-2006 K.K.K. Org. Büyükanıt, 2006-2010 Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt. 2003'te Harp Akademileri Komutanı Hava Kuvvetleri Komutanı ve Donanma Komutanı da Deniz Kuvvetleri Komutanı olacaktır. TSK'nın 2010'a kadarki komuta heyetine şimdiden şükran ve başarı dileklerimi sunarım.

TEKEL'in azizliği

Tekel'e bağlı; Diyarbakır, Tarsus, Gaziantep, Kilis, Nevşehir, Alaşehir, Karaman, İzmir, Tekirdağ Suma Fabrikaları için, 2002 sezonu yaş ve kuru üzüm kampanyaları alım politikalarını bazı medya kuruluşlarından "dört kilogram yaş üzümden bir kilogram kuru elde edildiğini, bildiğimiz ürünün, bir kilogram yaşının 152 bin TL.'ye alınacağını" büyük bir teessürle öğrendik. Bu alım fiyatı üreticinin boynuna yağlı bir urgan geçirmekten daha acıdır. Tekel'in 2002 sezonunda bir kilogram kuru üzümü Tariş'ten 700 bin TL.'ye aldığını da unutmadık.. Tarım girdilerinin dolara endeksli olduğu ülkemizde, Tekel'in bir kilogram yaş üzümü 250 bin TL.'den alarak üreticiye sigorta olmasını beklerdik. Alınan alım fiyat kararının yeniden gözden geçirilmesini ve bu konuda hükümetin bağcı lehine müdahil olmasını üretici beklemektedir.

Yolsuzluk-Adalet-Yoksulluk

Türkiye'nin gerçek gündemi (YAY) olarak ifade ettiğim, oktan çıkmış gerilmiş, üç kelimede yaşayan olumsuzluklardır. Hiçbir kimse bu gerçeklerden uzaklaşan, yapay AB politikalarına inanmıyor. ABD'de ENRON SKANDALI ile başlayan ve enerji ve telekomünikasyon kuruluşlarında patlayan yolsuzluk sıkandalına ABD yetkililerinin gösterdiği şeffaflık ve yolsuzluk yapan şirketin batarak sistemin dışına çıkmasına seyirci kalışı ve hazine yardımı ile kurtarmayışını, Türk halkı televizyonlardan ibretle izlemektedir ve demektedir ki "YOLSUZLUK, ADALET, YOKSULLUK" Türkiye'nin birinci sırada gerçek gündemidir, ama kaderi değildir..

Bir seçmen profili

Sevgili Tevfik;
Ben devre arkadaşın...
Ordudan ayrılıp 30 sene Amerika'da kaldıktan sonra emekli olup ailece Antalya'ya yerleştik. Gelecek seçimlerde oy verecek adam bulamıyorum. Senin yolsuzluklara karşı verdiğin mücadeleyi çok iyi takip ettim. Bu konuda kime oy vermem gerektiği hakkında tavsiyelerini bekliyorum. Sadettin Tantan'ın bu seçimlerde bir rol alıp almayacağı hakkında bilgin var mı? Başarılarının devamını diler, gözlerinden öperim.
Ünal Başusta, Antalya/Beldibi

ACI SORU

BÜTÜN OLUP BİTENLERE RAĞMEN, ERKEN SEÇİM KARARI ALAMAZ İSENİZ, ALDIĞINIZ MAAŞI KENDİNİZE HELAL EDİYOR MUSUNUZ?

BIKTIRANLAR

Koltuğa yapışmış siyasiler,
Seçim yapmaktan kaçan partiler,
Yetim hakkı yiyenler,
Gerçekleştiremeyeceği vaadi veren milletvekili adayından,
Yolsuzluklara seyirci kalanlar ile Bol bol " vatan millet diye " lugat parçalayanlardan bıktık.


29 Temmuz 2002
Pazartesi
 
TEVFİK DİKER


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED