T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Karaoğlan geliyor

Çizgi roman kahramanı Karaoğlan televizyona uyarlanıyor. Çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacak olan dizi, yeni sezonda ekranlarda olacak.

Suat Yalaz'ın, tarih ve folklorumuzdan yararlanarak çizimleriyle hayat verdiği çizgi roman kahramanı Karaoğlan, dizi film haline getiriliyor. Yapımcılığını ANS'nin, yönetmenliğini de Abdullah Oğuz ile Cevat Yoldaş'ın üstlendiği dizinin çekimlerine önümüzdeki günlerde Afyon'da hazırlanan özel platoda başlanacak. Karaoğlan'ı canlandıracak ismin dışındaki oyuncuların belli olduğu dizide; Serdar Gökhan, Sümer Tilmaç, manken Tuğba Özay ve rock müzik şarkıcısı Özlem Tekin rol alacak. ANS prodüksiyon tarafından yapılan açıklamaya göre, geniş bir bütçeyle çekilecek olan Karaoğlan dizisi ciddi bir yapım olacak. Çekimleri, öykülerin geçtiği zamana uygun olarak hazırlanacak olan bir platoda gerçekleştirilecek olan dizide, dijital ve bilgisayar efektleri dahil olmak üzere teknolojinin her ürünü kullanılacak.

Kim, kimi canlandıracak?

Çizgi romanlarda gözü pek ve mert bir Uygur genci olarak tanıtılan Karaoğlan'ı kimin canlandıracağı ve bu diziyle muhtemelen yıldızlaşacak olan ismin kim olacağı henüz belli değil ancak babası, silah arkadaşı ve sevgilisinin kimler olacağı belirlenmiş. Karaoğlan'ın kılıç ustası babası Baybora'yı, uzun zamandır ekranlardan uzak olan Serdar Gökhan, midesine düşkün olduğu kadar kavgaya da düşkün olan yaşlı savaşçı Balaban'ı, Kahpe Bizans filminin Süper Gazi'si Sümer Tilmaç oynarken, sevgilisi Bayırgülü'nü de manken Tuğba Ünsal canlandıracak. Son günlerde "Tek Başıma" isimli albümüyle adından söz ettiren rock müziğin aykırı şarkıcısı Özlem Tekin ise dizide bir büyücüyü oynayacak.


beşN birK, sezon açılışını TBMM açılışıyla yapıyor
Yaz tatili nedeniyle bir süredir ekranlardan uzak olan Cüneyt Özdemir, bugünden itibaren CNN Türk ekranında izleyicisiyle buluşuyor. Özdemir, Soner Yalçın'la birlikte hazırladıkları beşN birK ile, Türkiye ve dünya olaylarını farklı ve renkli bakış açısı, canlı bağlantılar ve stüdyo konuklarıyla ekrana taşımaya ve "ne, neden, nerede, nasıl ne zaman ve kim" sorularını sormaya devam edecek. Sezonu, Ankara'dan yapacağı yayınla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını ekrana getirerek açacak olan beşN birK, Meclis'in gündemini canlı yayın konuklarıyla ekrana taşıyacak. Ayrıca, açılışın perde arkasını bir milletvekilinin kamerasından ekrana yansıtacak.
Cnn Türk-21.10


Gürel, selefleri Özkan ve Cem'i anlatıyor
Başbakan Ecevit'in yeni yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Murat Çelik'in hazırlayıp sunduğu Yüzleşme'de selefleri Hüsamettin Özkan ve İsmail Cem için neler düşündüğünü açıklayacak. Gürel ayrıca, DSP'de Ecevit sonrası için planların neler olduğunu anlatacak.
Star-23.30


Baykal-Derviş flörtü nasıl sonuçlanacak?
Teke Tek'e bu hafta, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal konuk olacak. Programda Baykal, Altaylı'nın, "Derviş'le buluşmasında dışarıya yansımayan neler? Derviş CHP'ye katılabilir mi? Yeni Oluşum CHP'nin önünü keser mi? CHP Yeni Oluşum'la el ele seçime gider mi?" sorularına cevap verecek.
Kanal D-23.15

 
Fener, afet bölgesinde Derneğe dönüşen tek TV programı Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, başta Rize, Yozgat, Çorum, Tokat ve Muş olmak üzere çok sayıda ilimizde sel nedeniyle mağdur olan insanları yalnız bırakmadı. Deniz Feneri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, selzedelerin yaralarını sarmak üzere en fazla kayıp veren ilimiz olan Rize'ye ilk etapta gıda, giyim, battaniye, yağmurluk ve çizmeden oluşan yardım paketleri ulaştırdı. Gönderilen yardım malzemeleri dernek yetkilileri ve yerel yöneticiler eliyle ihtiyaç sahiplerine teslim edilirken, dernek yetkililerinin bölgede ihtiyaç tespitine devam ettiği bildirildi.
Film değil, Küba belgeseli
Fransız sinemacı Karim Dridi'nin Küba'yla ilgili yarı belgesel filmi Cuba Feliz, 76 yaşındaki müzisyen Miguel del Morales'in yaşadıklarına odaklanıyor. Bir yol filmi olarak da nitelendirilebilecek olan Cuba Feliz'de yönetmen ülkenin bir ucundan diğerine yolculuk eden yaşlı şarkıcıyı takibe alıyor. Santiago De Cuba, Guantanamo, Camguey ve Trinidad'a giden Dridi neredeyse tüm filmi tek bir el kamerasıyla çekmiş.
Orjinal Ad: CUBA FELIZ Yönetmen: Karim Dridi Oyuncular: Miguel Del Morales.
CNBC-e 22:00

Cesaret ödülü hak eder
Körfez Savaşı, Hollywood'a malzeme olmakla gecikmedi. "Ateş Altında Cesaret", bu dönemde Amerikan ordusunda yaşanan olaylardan yola çıkarak, savaş sahneleriyle açılışı yapıyor. Orduda görev yapan Yarbay Nathaniel Serling, düşman tankı olduğuna inandığı bir T54'e ateş emri verir. Duman dağılınca acı gerçek ortaya çıkar. Yarbay kendi askerlerinden bir kısmının ölümüne neden olmuştur. Serling, Washington'a gönderilir. Washington Post gazetesinden Tony Gartner olayın üzerine gider ama Pentagon duvarıyla karşılaşır. Bu arada yarbaya yeni bir görev verilir. Savaşta ölen kadın pilot Yüzbaşı Karen'in cesaret madalyasını hak edip etmediğini araştıracaktır. ATEŞ ALTINDA CESARET
Orijinal Adı: Courage Under Fıre Yön: Edward Zwick Oyn: Denzel Washington, Meg Ryan, Michael Moriarty, Matt Damon Yapım Yılı: 1996 Türü: Savaş
TGRT-22.45
29 Temmuz 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED