AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

E K O N O M İ
Adapazarı Şeker Fabrikası özelleşiyor

Sanayi Bakanı Ali Coşkun, 4 yıldır kapalı tutulan Adapazarı Şeker Fabrikası'nın özelleştirilerek yeniden işletmeye açılacağını söyledi.

Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Marmara depreminde ağır hasar gördüğü için 4 yıldır kapalı tutulan Adapazarı Şeker Fabrikası'nın özelleştirilerek yeniden işletmeye açılacağını bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile birlikte Adapazarı Şeker Fabrikası'na gelen Bakan Coşkun'u, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Azmi Aksu, Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Hacı Ahmet Kurtoğlu ile pancar üreticileri karşıladı.

Fabrika hakkında Genel Müdür Hacı Ahmet Kurtoğlu'ndan bilgi alan Coşkun, daha sonra fabrikada incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 18 Ağustos Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nun Sakarya'da toplanacağını, bu süre içerisinde de Adapazarı Şeker Fabrikası'nın durumunun netlik kazanacağını ifade eden Coşkun, ''Adapazarı Şeker Fabrikası özelleştirilerek bacası tüter hale getirilecek'' dedi.

Depremde ağır hasar gördüğü için üretime açılamayan fabrikanın durumuna çok üzüldüklerini anlatan Coşkun, "138 trilyon liralık borcu Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü olarak biz üstlendik. Bu fabrikaya Pankobirlik dışında başka talipliler de var. Ancak, yüzde 49.56 hisseye sahip ortağın bir öncelik hakkı var. Sakarya'da yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından sonra bu konuda kesin açıklama yapılacak.''

Bakan Ali Coşkun, fındıkta rekoltenin bu yıl az olma ihtimaline karşın devletin fındık almayacağını da belirtti.



9 Ağustos 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED