AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Enerjide köprü olacağız

Enerji Bakanı Hilmi Güler, geçtiğimiz günlerde çıkan Petrol Piyasası Yasası'nın cumhuriyet tarihinin önemli bir yasası olduğunu belirterek, "İyi uygulanırsa, sektörde kaçağı önleyecek ve şeffaflık getirecektir" dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından düzenlenen Türkiye 4. Enerji Sempozyumu'nun açılışında konuşan Güler, petrol ve doğalgaz aramalarının hızla devam ettiğini belirterek, son olarak 700 milyon metreküplük bir doğalgaz sahası daha bulunduğunu bildirdi.

Enerjide köprü olabilmek için çeşitli çalışmalar yapıldığını da anlatan Bakan Güler, "Bulgaristan-İtalya ve Bulgaristan-Avusturya" olmak üzere iki ring üzerinden Avrupa'ya doğalgaz göndermek için çeşitli görüşmeler yaptıklarını bildirdi. Güler, söz konusu doğalgazın öncelikle Şahdeniz projesi ile geleceğini, daha sonra da İran, Irak, Mısır ve Türkmen gazı üzerinde durulduğunu kaydetti.



11 Aralık 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED