AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
GEREKEN YAPILACAK

TÜRKİYE, tarihi İngiltere maçı öncesi bütün hesaplarını galibiyet üzerine yapıyor.

Ay-Yıldızlı ekibi Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde kampa alan teknik direktör Şenol Güneş, İngiltere maçına çıkacak 18 kişilik kadroyu henüz belirlemediğini açıkladı. Güneş, İngiltere maçında bir çok ilke imza atmak istediklerini de belirtti.

EN İYİ KADRO SAHADA OLACAK

TÜRK Milli Takımı için önemli olanın İngiltere maçından istenilen neticeyi almak olduğuna dikkat çeken Güneş, "Maçtaki 18 veya 11 fark etmez. Önemli olan sahaya çıkıp iyi bir futbol sergilemek. Herkesin oynamak istediği bir yerde 11'i açıkladığımızda anlayışla karşılanması lazım. Kadroya giremeyenlerin etkilenmesi normal, ama alınması doğru değildir" dedi.

COLLİNA BİZE MAÇ VERMEZ

GÜNEŞ, İngiltere maçına hakem Collina'nın atanmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Bir taraftar gözüyle baktığınız zaman sanki Collina bize maç verdi gibi düşünülüyor. Tam tersine Collina, Almanya maçında hata yaptı. Bu bize kesinlikle bir rahatlık yaşatmaz. Biz maçı hakemle kazanmayacağız."

Tek idman yaptılar

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, İngiltere maçına hazırlanan A Milli Takımı'n dün sabahki çalışmasını iptal ederken, isteyen futbolcular serbest antrenman yaptılar. Güneş, bazı oyuncuların yorgun olması nedeniyle istirahat ettirme ihtiyacı duyduğunu ifade ederek, ''Yorgunluğu olan ve kampa geç katılan oyuncular var. Bu nedenle sabah çalışmasında futbolcuları serbest bıraktık. Büyük bir çoğunluğu da dinlendi'' diye konuştu.

Büyük maca ÖZEL ÖNLEM

12. Avrupa Futbol Şampiyonası 7. Eleme Grubu'nda 11 Ekim'de oynanacak Türkiye-İngiltere maçı öncesi, İngiltere Başkonsolos Vekili Jim Begbie, maç nedeniyle İstanbul'da bulunan İngiliz polis ekibinin başı ve Staffordshire Polis Örgütü Müdürü David Swift ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek. İngiltere Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamada, Begbie ve Swift'in, maçın oynanacağı 11 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek toplantıda, maçla ilgili alınan güvenlik önlemleri konusunda bilgi verecekleri bildirildi. Açıklamada, Tepebaşı'ndaki İngiltere Başkonsolosluğu'nda saat 12.00'de başlayacak basın toplantısında fotoğraf çekilebileceği, ancak televizyon için görüntü alınmasına izin verilmeyeceği ifade edildi.

İngiltere'de Ferdinand şoku

Cumartesi günü Türkiye ile karşılaşacak olan İngiltere Milli Takımı'nın aday kadrosu açıklandı. Sakatlığı nedeniyle kadroya alınıp alınmayacağı tartışma konusu olan Michael Owen da son anda 23 kişilik kadroya alındı. Rio Ferdinand ise doping testinden geçmediği için kadroya çağrılmadı. Kadro şöyle: Paul Robinson, David James, Ian Walker, Sol Campbell, Ashley Cole, Matthew Upson, Owen Hargreaves, Wayne Bridge, Joe Cole, Frank Lampard, John Terry, Wayne Rooney, Steven Gerrard, Emile Heskey, Nicky Butt, Phil Neville, Gary Neville, Paul Scholes, Danny Mills, Kieron Dyer, David Beckham, James Beattie, Michael Owen.

Ümitler ümitli

14. Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 7. Eleme Grubu'nda İngiltere ile 10 Ekim Cuma günü İstanbul BJK İnönü Stadı'nda karşılaşacak Ümit Milli Takımı'nın aday kadrosu, neşe içinde çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Holiday Inn Marina Otel'de kampa giren ümit millilerde, Galatasaray'dan Suat Usta, Kaiserslautern'den Halil Altıntop ve Roda'dan Fatih dün akşam saatlerinde kadroya dahil oldu. Ataköy Tesisleri'nde gerçekleştiren idmanda Ümit Milli Takım'ın teknik direktör Raşit Çetiner, takımın çalışmasından son derece memnun olduğunu ve İngiltere'yi yenmek için sahaya çıkacaklarını söyledi.



8 Ekim 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED