AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

H A Y A T
HER GÜN BAYRAM

Farklı insanlara yaklaşımımız genelde hayranlık ve akabinde yadsıma şeklinde olur. Bu tip insanların yerinde olmayı düşler ama böyle bir düşünceyi itiraf etmekten de çekiniriz. Anormal olmak, toplumun benimsememesi korkusu bizi sade ve düzenli bir hayata iter. Bu şekilde, sakin bir atmosferde yaşamaktan mutlu olunduğu müddetçe bir sorun yok. Ama "Hayatımda biraz hareketlilik olsa fena mı olurdu?" gibi düşünceler beyninizde dönmeye başladıysa, orada bir problem var demektir. Çılgın olmak için illa aykırı olmak ve kuralları çiğnemek gerekmiyor. Pek tabi kurallar çerçevesinde de dilediklerinizi yapabilir ve mutlu olabilirsiniz. Siz yeter ki nasıl bir yapıya sahip olduğunuzun ve olabileceğinizin farkında olun ve boyunuzu aşan akımlara kapılmayın.

SORULAR

1-Arkadaşlarınız birlikte bir yerlere gitmek istediler. Seçimi de size bıraktılar ve iki günlük tatil hakkınız var. ....................bir yere gideriz
a-) Şehir içinde
b-)Uzak olmayan
c-) Şehir dışında

2-Alışverişe çıktınız ve aniden bir yağmur döktürdü...
a-) Şemsiye satın alırım
b-) Yağmurun altında yürümeyeli çok oldu
c-)Sığınacak bir yer bulurum

3-Bir yakınınızın doğum gününe gideceksiniz. Ne alacağınıza da bir türlü karar veremiyorsunuz. ............ bir hediye alırım
a-)Çok şaşıracağı
b-) İhtiyacı olan
c-) Hoşuna giden

4-Canınız çok sıkıldı. Ne yapsam diye düşünürken...................dediniz
a-) Televizyonun kumandası nerede ?
b-)Bir arkadaşımı arayayım
c-) Evdeki eşyaların yerini değiştireyim

5-Çılgınlık yapmak............
a-) İstiyorum ama...
b-) Benim işim
c-)Bana göre değil

6-Çok sevindirici bir haber alan kişinin, soğuk denize atlayarak mutluluğunu belli etmesi, çok..........
a-)Normal
b-) Anormal
c-) Kaçık

7-Bir yerde patron olsam, elemanlarımla...................olurum
a-) Mesafeli
b-)Samimi
c-) İçli dışlı

8-En büyük tutkularımdan biri de.....
a-) Yüksek bir dağa tırmanmaktır
b-) Son sürat bir arabayı kullanıyor olmaktır
c-)Dünya rekoru kıranları seyretmektir

9-Ben olsam olsam..................olurum
a-)Ateş
b-) Toprak
c-) Su

10-Eve geldiniz ama bir türlü anahtarlarınızı bulamıyorsunuz.......
a-) Çilingir çağırırım
b-)Aileden birisinin gelmesini beklerim
c-) Arka taraftan girmeye çalışırım.

PUAN
	a	b	c
1	1	2	3
2	2	3	1
3	3	1	2
4	1	2	3
5	2	3	1
6	3	1	2
7	1	2	3
8	2	3	1
9	3	1	2
10	1	2	3

DEĞERLENDİRME

16 puan ve altı-Kelimenin tam anlamıyla çılgınsınız. İnsanların sizi bu şekilde tanıması da hoşunuza gidiyor. Siz ve sizin gibiler olmasa zaten bu hayat da çekilmez. Bu tavırlarınızı kendinizi ispat etme aracı olarak kullanmadığınız ve kendinize zarar vermeyecek dozajda tuttuğunuz müddetçe sosyal bir sorun yok ama sağlık ve hayati anlamda da aşırı derecede çılgınlığın zarar getirebileceği kaçınılmaz bir gerçek. Merak etmeyin yaşınız ilerledikçe çılgınlığın kapsamı değil ama dozajı dengeye oturacaktır.

17-23 puan arası- Çılgınlıklar yapmak, bu şekilde popüler olmak istiyorsunuz ama bunun size uygun olmadığını düşünüyorsunuz. Biraz çılgın olmaktan bir zarar gelmez ama imajınızı değiştirecek hareketlerden de kaçınmalısınız. Aksi takdirde çılgın olarak tanındınız mı, hep bu şekilde davranmanız beklenir. Bir öyle bir böyle de insanların yadırgadığı bir tutumdur. Gerçi insanların ne düşünüp düşünmediğinin ne derece önemli olduğu da tartışılır...

24 puan ve üstü-Hayata gerçekçi tarafından bakmanız doğru bir davranış ama insanın biraz da rahatlamaya ve mutlu olduğu gibi davranmaya da ihtiyacı olduğu yadsınamaz. Hayattan korkmayın, insanların düşüncelerini de öyle çok da ciddiye almayın. Siz doğru olduğunuz müddetçe kim ne derse desin doğrusunuzdur. Önemli olan da bu değil mi? Tabi çılgın kavramının sınırları içinde yer almak sizi mutlu etmiyor ve buna ihtiyaç duymuyorsanız, diyecek hiçbir şey yok. Dilediğiniz gibi olsun...

  • HAZIRLAYAN: EFSER SELAMET

  •  
    Bel ağrısını egzersizle yenin
    STRES YAŞLANDIRIYOR
    Dilşeker'in
    evlilik telaşı

    Diyabetliler asabi oluyor
    Diyabet ve benzeri kronik hastalıkların "durumu kabullenememe"ye bağlı olarak çeşitli ruhsal sorunlara yol açtığı, bunun da tedaviyi güçleştirdiği bildirildi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Uğur, diyabetin çoğu kronik hastalıklar gibi psikiyatrik boyutları olduğunu, ruhsal, duygusal, sosyal sorunlara neden olabildiğini söyledi. Doç. Dr. Uğur, "Kişi, hasta değilmiş gibi davranmayı ya da bir gün tamamen iyileşeceğine inanmayı tercih eder. Hastalığa yakalanmasının nedeni olarak kendisini ya da çevredekileri sorumlu tutmaya çalışır" dedi.
    'SOYA' GÖZDEN DÜŞTÜ
    Kolesterol ve doymuş yağ ihtiva etmeyen yapısı, yüksek kaliteli protein içeriği ile çok yönlü olarak değerlendirilen bitkisel bir gıda maddesi olan soya, üreticisini küstürdü. Adana İl Tarım Müdürlüğü verilerine göre, 2002 yılında 16 bin 750 hektara ekilen ve ekim alanı bir önceki yıla göre yüzde 100'ün üzerinde artış gösteren soya, bu yıl gözden düştü. Üretici, ikinci ürün ekiminde tercihini bu yıl mısırdan yana kullanınca, soya ekim alanı geçen yıla göre yaklaşık yüzde 65 daralma gösterdi.
    Sigara içenler daha depresif
    Sigara içenlerin mizaçlarına yönelik yapılan araştırma, tiryakilerin daha depresif, gergin, kaygılı ve öfkeli olduklarını ortaya koydu. Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden bir grup öğretim üyesinin, üniversiteye bağlı 3 yüksek okula devam eden gönüllü öğrenciler arasında yaptığı araştırmada, sigaranın beden sağlığı yanında, ruhsal sağlığı da olumsuz etkilediği ortaya çıktı. Günde yarım paket veya daha fazla sigara kullananlarda mizaçları farklılık gösteriyor.
    Güzellerin gözü şarkıcılarda
    Sinema dünyasının Nicole Kidman, Cameron Diaz ve Gwyneth Paltrow gibi ünlü ve güzel oyuncuları, gönüllerini tanınmış şarkıcılara kaptırdı. Internetteki "eonline" sitesinin derlemesine göre, eşi Tom Cruise ile yollarını ayıran Nicole Kidman, rock şarkıcısı Lenny Kravitz'de karar kıldı. Çiftin evlenmeye karar verdiği belirtiliyor. Hollywood'un iki gözde aktörü Brad Pitt ve Ben Affleck ile nişanlanan, ancak ufukta evlilik görününce vazgeçen "kaçak gelin" Gwyneth Paltrow da ünlü İngiliz "Coldplay" topluluğundan Chris Martin ile mutluluk tablosu çiziyor. Şarkıcı Justin Timberlake'in gönlünü ise "Charlie'nin Melekleri" filminin oyuncusu Cameron Diaz çeldi.
    20 Ekim 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED